Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Готуємось до свят. Рецепт дивовижного салату "Королівська шуба"

королівська шуба
Фото: Getty

Заміна оселедця на червону рибу надасть салату абсолютно нового смаку.

Салат "Оселедець під шубою" — один із хітів будь-якого святкового столу, особливо у новорічні та різдвяні дні. Однак його можна зробити ще більш вишуканим, замінивши оселедець сьомгою і додавши ікру. Новий "багатий" смак порадує та здивує гостей та домочадців.

Королівський "оселедець під шубою"

Складові:

  • Слабосолона сьомга — 250 гр;
  • Картопля варена — 4 шт.;
  • Варені курячі яйця — 4 шт.;
  • Велика варена морква — 1 шт.;
  • Варений великий буряк — 1 шт.;
  • Червона ікра — 100 г;
  • Майонез.

Спосіб приготування:

Варені овочі та яйця очистити. Цибулю (краще брати червону) дрібно порізати і замаринувати, помістивши в миску і додавши туди половину чайної ложки цукру і столову ложку оцту. Достатньо потримати її в маринаді п'ять хвилин, після чого злити рідину.

Відео дня

Сьомгу нарізати дрібними кубиками.

Для складання салату краще взяти одну більшу або кілька порційних роз'ємних форм.

Першим шаром необхідно укласти сьомгу, на неї — мариновану цибулю, а потім — натерти відварену картоплю. Зробити зверху майонезну сітку.

Наступний шар — терта морква, потім терті яйця та буряк. Кожен шар можна трохи промазати майонезом, а ось верхній шар краще змастити густіше.

Варто зважити на один важливий момент. Всі овочі та яйця необхідно натирати відразу у форму, в якій подаватиметься салат. Так він вийде повітряним, а не забитим. Якщо не подобається варена морква, її можна збризкати лимонним соком, після чого вона заграє новими відтінками смаку.

Ікру викласти поверх салату у формі візерунка або просто довільно.

Страву краще деякий час потримати у холодильнику, а перед подачею прибрати роз'ємну форму.

Нагадаємо, раніше Фокус розповідав, який салат можна приготувати замість "шуби", а також пропонував спробувати яскравий та свіжий салат "Валерія".