Салат "Красная шапочка": красиво, вкусно и очень просто

салат червона шапочка
Фото: vkysnie.recept

Інгредієнти для салату можуть бути будь-якими, а ось верхівка обов'язково з томатів.

Як ми вже неодноразово говорили, хороших салатів багато не буває. Пропонуємо додати в кулінарну скарбничку рецепт салату "Червона шапочка", яким поділилися у блозі "Смачні рецепти".

Салат "Червона шапочка"

Інгредієнти:

  • курка відварена — 150 г;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • капуста пекінська (або будь-який листовий салат) — 150 г;
  • яйце, зварене круто — 1 шт;
  • консервований зелений горошок — 2 ст. л;
  • помідори — 150 г;
  • кріп — кілька гілочок;
  • майонез — 5 ст. л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

У глибоку миску дрібно нарізати пекінську капусту. Варену курку нарізати дрібними шматочками. Солодкий перець нарізати кубиками невеликого розміру. Консервований зелений горошок відцідити від зайвої рідини і додати миску із салатом. Туди ж відправити дрібно нарізане яйце.

Цибулю нарізати дрібними шматочками. Краще використовувати цибулю солодких сортів.

Усі інгредієнти перемішати, посолити, заправити майонезом і викласти в салатницю. Верх салату розрівняти.

Помідори нарізати невеликими шматочками. Додати дрібно нарізаний кріп і сіль.

Помідори перемішати та викласти ними верхній шар салату — це й буде "Червоною шапочкою".

Нагадаємо, як приготувати салат із чорносливом і куркою, а також салат "Граф", які стануть хітами новорічного столу.