Варіація на тему сациві. Рецепт індички під соусом із волоських горіхів

сациві, грузинська кухня, страва з індички, страва з курки, смачний рецепт, волоські горіхи
Фото: Getty Images | Сациві — смачна страва з птиці з волоськими горіхами

Сациві, традиційна страва грузинської кухні, зазвичай готується з курки, але з індичкою теж виходить чудово.

Сациві — це дуже смачно, і його не надто складно готувати. Ця традиційна страва грузинської кухні дуже пряна та смачна. А також ви можете контролювати консистенцію соусу, просто додавши більше волоських горіхів. Головне — не шкодувати приправ.

Індичка під соусом із волоських горіхів

Складові:

  • Індичка — 500 гр;
  • Дві невеликі цибулини;
  • Пучок кінзи;
  • Волоські горіхи — 200 гр;
  • Три зубчики часнику;
  • Хмелі-сунелі — 1 ч.л.;
  • Одна морквина;
  • Мелена кориця — 1 ч.л.;
  • Сіль, мелений чорний перець, білий винний оцет, лавровий лист, зерна коріандру, запашний перець.

Індичку очистіть від шкіри та наріжте на шматки середнього розміру, не знімаючи м'яса з кісток. М'ясо покладіть у каструлю. Залийте холодною водою, додайте в каструлю два лаврові листочки, три горошини запашного перцю, цілу морквину й очищену цибулину. Варіть близько пів години, доки м'ясо не буде готове. Дістаньте його з каструлі й обсушіть паперовим рушником, а бульйон процідіть і відставте.

Другу цибулину очистіть і дрібно наріжте, обсмажте на олії і додайте до неї м'ясо, нехай підрум'яниться.

Час готувати соус. Подрібніть у блендері волоські горіхи та часник. Додайте кінзу, хмелі-сунелі, сік половинки лимона або пару чайних ложок білого винного оцту й знову перемішайте. Потім додайте корицю, мелений чорний перець, коріандр і можна додати червоний мелений перець. Влийте трохи бульйону, в якому варилася індичка, і знову перемішайте. Соус можете робити настільки густим, як хочете, просто додавайте бульйон, поки не отримаєте бажану консистенцію.

Полийте соусом курку в сковороді й трохи протушкуйте хвилини три. Індичка під горіховим соусом, або сациві з індичкою готова. Цю страву зазвичай їдять холодною, але й гарячою вона неймовірно смачна.

Якщо вам хочеться приготувати ще щось із грузинської кухні, спробуйте найсмачніший салат "Тбілісі".