Спеціально для Масляної. Топ 3 смачні м'ясні начинки для млинців

млинці, начинка для млинців, млинна начинка для млинців
Фото: Getty Images | Млинці хороші самі собою, але з начинкою стають смачнішими

Два дні почалася Масляна, час готувати млинці й немає нічого смачнішого за млинці з м'ясною начинкою.

Related video

Млинці — це універсальна страва, яку можна їсти з чим завгодно. Якщо додати солодку начинку, це буде десерт, а якщо приготувати начинку з рибою, або м'ясом, то млинці стають прекрасною основною стравою.

М'ясну начинку можна приготувати з будь-якого м'яса, яке вам до вподоби. Також її можна використовувати як начинку для пирогів, або лаваша. Але найкраще вона підходить, щоб святкувати Масляну.

Начинка з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичина — 800 г;
  • одна цибулина;
  • три солоні огірки;
  • твердий сир — 150 г;
  • лавровий лист, чорний перець горошком, кмин, дрібка мускатного горіха, сіль.

Відваріть яловичину в солоній воді з лавровим листом і чорним перцем до готовності. Приготуйте фарш, пропустивши м'ясо через м'ясорубку. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на олії, поки вона не стане золотистою. Огірки дрібно наріжте, а сир натріть на великій тертці.

Додайте смажену цибулю із фаршем, огірками та тертим сиром. Приправте начинку кмином і мускатним горіхом, посоліть до смаку.

Викладіть начинку в центр млинця, зберіть мішечок і зав'яжіть його пір'ям зеленої цибулі чи стеблами кропу.

Начинка з курки

Інгредієнти:

  • курячий фарш — 500 г;
  • одна цибулина;
  • пюре зі свіжих томатів — 150 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • сіль.

Цибулю дрібно поріжте й обсмажте на олії. Додайте фарш і томіть на вогні до готовності. Влийте томатне пюре, посоліть та тушкуйте 20 хвилин.

Додайте тертий сир, загорніть начинку в млинці та подавайте, посипавши зверху сиром.

Начинка зі свинини

Інгредієнти:

  • свинячий фарш — 600 г;
  • одна цибулина;
  • червона консервована квасоля — 200 г;
  • м'ясний бульйон — 100 мл;
  • томатна паста — 50 г;
  • сіль.

Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії і додайте свинячий фарш. Смажте, поки він не стане золотистим. Додайте консервовану квасолю, м'ясний бульйон (або просто трохи води), томатну пасту і тушкуйте, поки рідина не випарується.

Готову начинку викладіть на млинці, поверніть у рулетик і подавайте.

А млинці ви можете приготувати за будь-яким рецептом. Можна приготувати млинці з дірочками. А можна спробувати оригінальний рецепт і приготувати млинці на пиві.