Як приготувати пісний морквяний салат, що завоював TikTok

салат з сирої моркви з TikTok, морквяний салат з TikTok, TikTok, трендовий рецепт, модний рецепт, рецепт з моркви
Фото: Instagram paulina_allure | Салат із сирої моркви

Іноді в цій популярній соцмережі стають вірусними відео зі, здавалося б, елементарними рецептами.

Related video

Соціальна мережа TikTok іноді вражає трендами. Адже там найчастіше популярними стають елементарні речі та рецепти, які, як здається, і так є загальновідомими.

Так, останній із популярних трендів серед рецептів — це вітамінний салат із сирої моркви. Хештег #rawcarrotsalad ("салат із сирої моркви") став популярним у TikTok. Відеорецепти із цим хештегом уже набрали під 40 мільйонів переглядів.

І тепер ті, хто не надто любив овочі загалом, і моркву, зокрема, починає пробувати свої сили в готуванні. Раніше таким же популярним рецептом була запечена в духовці картопля. За простим рецептом готували мільйони користувачів TikTok і захоплювалися результатом.

Морква також ставала популярною. Перший раз, коли її пропонували запікати в глазурі, тепер, коли з неї пропонують приготувати простий салат, який нібито допомагає збалансувати гормональний фон. Особливо просунуті користувачі навіть вирощують моркву самі, а не купують її у супермаркеті. Рецептами салату із сирої моркви діляться і дієтологи з Instagram.

Користь моркви незаперечна. У ній міститься найбагатший комплекс корисних елементів: вітаміни: С, Е, D, РР та групи В; мікроелементи: сірка, хлор, калій, кальцій, фосфор, бір, мідь, селен, магній та багато інших. Також у моркві дуже багато вітаміну А.

Вітаміни С та Е допомагають уповільнити процеси старіння, Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій і фосфор зміцнюють зуби та кістки.

Селен підвищує імунітет і зберігає молодість, фтор відповідальний за діяльність ендокринної системи. Сира морква є дієтичним продуктом, оскільки в 100 г моркви міститься всього 40 калорій.

Корисний не тільки коренеплід, але і його бадилля. Але їсти одну моркву не рекомендується, тому що надлишок моркви в організмі може спровокувати сонливість, нудоту, а шкіра може пожовтіти через каротин. Також її не варто їсти тим, хто страждає від:

  • гострого панкреатиту;
  • виразки шлунка;
  • алергії на моркву, чи каротин.

Моркву також слід обережно вживати тим, хто страждає на коліт або гастрит із підвищеною шлунковою кислотністю. А морквяний сік треба змішувати з водою.

Тож не дивно, що такий корисний і недорогий овоч став новим суперфудом. Користувачі TikTok зазначають покращення стану шкіри, зниження ваги і загалом покращення самопочуття. І це логічно — свіжі овочі схильні надавати такий ефект.

Блогери радять з'їдати порцію такого простого салату перед основним прийомом їжі.

Рецепт морквяного салату з TikTok

  • 1 велика свіжа морква;
  • 1 ч. л. оливкової олії, кокосової, або будь-якої рослинної олії;
  • 1 ч. л. яблучного оцту;
  • морська сіль, чорний перець, улюблені спеції на вибір.

Моркву очистіть або просто добре вимийте. Наріжте соломкою за допомогою спеціальної тертки або просто ножем. Додайте олію, оцет, посоліть і поперчіть за смаком. Салат готовий.

Нагадаємо, з моркви також можна приготувати смачний гарнір, просто запікайте її з часником та травами у духовці.