Привіт із Грузії. Оджахурі – ситна та смачна страва на вечерю

оджахурі, грузинська кухня, їжа, рецепти
Фото: kristina_ne_pp/instagram | Оджахурі традиційно подається на кеці, сковороді із червоної глини.

До столу така страва подається із зеленню та свіжими помідорами.

Якщо у вас у холодильнику є трохи курячого філе, зелені та картоплі, а в голові рояться думки, що смачного та цікавого приготувати на вечерю, рекомендуємо вам зробити оджахурі. Це національна грузинська страва, що являє собою смажене м'ясо з картоплею. Готується з різних видів м'яса, картоплі, спецій та традиційно подається на кеці, сковороді з червоної глини. Грузинською мовою "оджахурі" означає "сімейний", ця страва зазвичай готується для всієї родини. Свій варіант приготування оджахурі запропонувала кулінарна блогерка Кристіна.

Оджахурі

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт;
  • картопля – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 1 зубчик
  • кінза, петрушка;
  • стиглі помідори
  • сіль, хмелі-сунелі, паприка, аджика — по 1 ч. л;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю добре помити та нарізати дольками. Філе курки помити та нарізати кубиками. Всі спеції змішати, половину з них додати до картоплі, туди ж – трохи олії та перемішати. Другу частину спецій відправити до курячого філе, так само додавши трохи олії.

Картоплю перекласти на лист і відправити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 20-30 хвилин, залежно від величини шматків картоплі.

М'ясо на сильному вогні обсмажити на олії до золотистого кольору, додати цибулю та часник. Коли цибуля стане м'якою, відправити в сковорідку запечену картоплю. Подавати зі свіжою зеленню та помідорами.

Раніше Фокус писав, як приготувати найсмачніший грузинський салат.