Великдень 2023. Рецепт холодця зі свинячої рульки на святковий стіл

холодець зі свинячої рульки, холодець, простий рецепт холодця, смачний холодець, як приготувати холодець
Фото: cookpad.com | Холодець зі свинячої рульки та курки

Холодець — це традиційна страва української кухні, яку готують на свята і просто так.

Смачний холодець – це чудова страва для святкового столу. Холодець можна приготувати з різних видів м'яса, але найпопулярніший варіант — свинина з куркою. Це поєднання дає насичений смак та гарну жельовану консистенцію. Як приготувати холодець зі свинини та курки на Великдень, розповість Фокус.

Холодець зі свинячої рульки та курки

  • свиняча рулька – 1,8 кг;
  • свинячі ніжки — 3 шт.;
  • курка — 1 кг;
  • дві цибулини;
  • вода — 10 л;
  • лавровий лист — 4-5 шт.;
  • чорний перець горошком — 8-10 шт.;
  • запашний перець горошком — 8-10 шт.;
  • сіль.

Все м'ясо вимити, якщо треба, пошкребти. Особливо це стосується свинячих ніжок та рульки, потім добре обсушити паперовими рушниками.

Покласти в каструлю свинячі ніжки та рульку, залити водою. Якщо у вас немає настільки великої каструлі, варіть у двох. Води – приблизна кількість. Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну, посоліть. Покласти в бульйон очищену цибулину, лавровий лист і перець. Цибулину вийняти через 1-1,5 години. Варіть без кришки на невеликому вогні упродовж 5-6 годин. Слідкуйте за готовністю м'яса.

Коли свинина буде вже готова, покладіть курку. Добре підійдуть гомілки та стегна. Вогонь зробіть сильнішим, дайте закипіти, знову зменште вогонь і варіть до готовності курки.

Після закінчення варіння рідина повинна уваритися більш ніж половину від початкового рівня. Процідіть вміст каструлі та остудіть до кімнатної температури. З бульйону зніміть зайвий жир, який при охолодженні виявиться зверху.

Розберіть свинину та курку, видаливши всі кістки. М'ясо розберіть на волокна або поріжте невеликими шматками.

М'ясо розкладіть у формочки. Залийте м'ясо охолодженим бульйоном. Якщо потрібно — підсоліть. Поставте форми з холодцем у холодильник на кілька годин. Якщо холодець зварений правильно, він застигає швидко. Також можна додати в кожну з формочок пропущений через прес часник.

Також з рульки можна приготувати чудову страву в духовці. Запечена рулька в духовці — це страва, яку традиційно готують у Німеччині та Чехії. І це дуже смачно.