Сир сулугуні всього з трьох інгредієнтів: швидкий рецепт популярної страви
На приготування такого сиру піде зовсім небагато часу.
Навряд чи хтось хоч раз у житті не куштував сир сулугуні в косичках або шматочками. Сулугуні — це розсільний грузинський сир із регіону Самегрело. Він має чистий кисломолочний, помірно солоний смак і запах, щільну, шарувату, еластичну консистенцію. Завдяки своєму смаку, сулугуні користується заслуженою популярністю. Його додають у випічку, салати і закуски, подають окремо, з фруктами, виноградом, овочами і зеленню. А ще його дуже легко приготувати в домашніх умовах, використавши всього три інгредієнти. Своїм рецептом цієї страви поділилася кулінарна блогерка Ірина Новікова.
Сир сулугуні з трьох інгредієнтів
Інгредієнти:
- молоко — 1 літр;
- сметана — 200 мл;
- яйця — 3 шт;
- сіль, спеції зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
У молоко додати сіль і закип'ятити. З'єднати яйця та сметану, збивати не потрібно, достатньо просто перемішати.
Сметанно-яєчну суміш тоненькою цівкою вилити в кипляче молоко. За смаком насипати спеції та зелень. Після закипання варити, постійно помішуючи, хвилини чотири. Мають утворитися великі пластівці.
Процідити, використовуючи марлю. Коли сир охолоне, трохи його віджати, а потім покласти під гніт. Після охолодження сир сулугуні відправити в холодильник.
Раніше Фокус писав, як у домашніх умовах приготувати крем-сир "Філадельфія".