Помірно гострий, помірно солодкий: рецепт натурального кетчупу на зиму

кетчуп, домашній кетчуп, їжа
Фото: Sousok | Приготований удома кетчуп набагато смачніший, ніж магазинний

Такий кетчуп можна використовувати під час приготування піци та борщу, а не тільки додавати до макаронів чи м'яса.

Кетчуп — найуніверсальніший соус, який тільки можна собі уявити. Він і гарніри смачнішими зробить, і м'ясо з ним ще апетитнішим, і навіть на його основі можна приготувати заправку для борщу. Домашній кетчуп — ще смачніший і корисніший, оскільки не містить жодних шкідливих добавок і речовин. Як приготувати його на зиму, розповіли в блозі "Кулінарія". За словами автора, такий соус перевершить усі ваші очікування. Він виходить помірно гострим і помірно солодким, із ніжною консистенцією.

Кетчуп натуральний

Інгредієнти:

  • помідори — 3,5 кг;
  • цибуля — 500 г;
  • яблука — 600 г;
  • перець солодкий — 4 шт.;
  • гострий перець — 1 шт.;
  • часник — 2 головки;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • оцет 9% — 40 мл;
  • кориця — 0,5 ч. л;
  • цукор — 4 ст. л;
  • сіль — 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:

Помідори помити, розрізати на чотири частини кожен, скласти в каструлю, довести до кипіння. Зайвий сік злити. Цибулю почистити і крупно порізати, яблука почистити, прибрати серцевину, порізати часточками. Перець почистити від плодоніжки й теж порізати, часник порізати, усе додати до помідорів, додати лаврове листя, довести до кипіння й тушкувати на маленькому вогні 20 хвилин.

Далі масу злегка остудити, перебити блендером на пюре, пропустити через сито і вилити назад у каструлю. Додати сіль, цукор, оцет, корицю. Довести все до кипіння і варити ще 10-15 хвилин.

Гарячий кетчуп розлити в стерилізовані банки, закатати, перевернути й укутати, поки все не охолоне. Зберігати кетчуп, як і будь-яку консервацію, необхідно в темному прохолодному місці.

Раніше Фокус писав, як приготувати соус сацебелі на зиму.