Салат "Білоцерківський": рецепт смачної заготовки на зиму
Найкраще такий салат фасувати в банки по 0,5 літри.
Салат із капусти, моркви та солодкого перцю на зиму — це не тільки плюс кілька баночок на ваші полиці в льосі, а ще й неймовірно смачна заготовка. Завдяки різноманітності інгредієнтів вона виходить дуже смачною і дає змогу знайти застосування решті овочів. Пропонуємо вам рецепт салату "Білоцерківський", яким поділилися в блозі "Кулінарія". Така заготівля урізноманітнює зимове меню і сподобається вашим близьким.
Салат "Білоцерківський"
Інгредієнти:
- капуста – 1,3 кг;
- солодкий червоний перець – 500 г;
- морква – 400 г;
- цибуля – 300 г;
- селера – 50 г;
- зелень і корінь петрушки – 50 г;
- рослинна олія – 1 склянка;
- запашний перець;
- гіркий перець;
- цукор;
- оцет 5%;
- сіль.
Спосіб приготування.
Рослинну олію нагріти до кипіння і трохи охолонути. У капусти видалити качан, нашаткувати соломкою. Солодкий перець очистити від насіння, нарізати кільцями, цибулю нарізати так само. Селеру та зелень петрушки порубати. Усі подрібнені овочі перемішати в глибокій мисці.
Узяти півлітрові банки (краще їх простерилізувати). У кожну налити по дві столові ложки закип'яченої олії, додати по чверті чайної ложки солі, чайну ложку цукру, по два зерна запашного і гіркого перцю і 2 ст. л. оцту.
Викласти в банки салат, не доходячи до горлечка на два сантиметри, накрити кришками і залишити банки на годину, потім простерилізувати кожну банку по 20 хвилин після закипання води. Потім банки закатати кришками, укутати й залишити до повного охолодження.
Раніше Фокус писав, як приготувати салат "Зимовий король".