Чудодійне сало в банках: три рецепти заготовки на зиму

український продукт, сало, у розсолі, сало з м'ясними прожилками, сало в банці
Фото: pixabay.com | Сало — український продукт, перед яким важко встояти

Аби сало вийшло ніжним на смак, вибирайте його для зимової заготовки з тоненькою скоринкою і з найменшою кількістю жилок.

Related video

Сало — ще одне національне надбання українського народу, продукт, який містить вітаміни А, E, D, F, мікроелемент селен, що перетворює його на джерело корисних речовин. Як закрити сало в банки на зиму, розповіло інформагентство УНІАН.

Сало в банці для тривалого зберігання — смачне і ароматне, законсервоване в розсолі зі спеціями. Краще для засолки обирати сало з прожилками м'яса — воно вийде набагато смачніше. Доступні інгредієнти, легке приготування, а страва настільки апетитна, що з'їдається значно раніше, ніж закінчується термін зберігання.

Солоне сало — рецепт з часником

Інгредієнти:

  • сало — 2 кг;
  • вода — 5 склянок;
  • сіль — 200 г;
  • часник — 1 головка;
  • лавровий лист — 4 шт;
  • перець горошком — за смаком.

Сало промити, обсушити, нарізати невеликими шматочками.

Воду вилити в каструлю, посолити і довести до кипіння. Зняти з вогню, остудити.

Часник очистити і натерти їм сало. Лавровий лист вимити та обсушити.

Викласти сало в банку, перекладаючи його шари перцем і лавровим листом.

Коли банка буде заповнена, вилити гарячий розсіл і прикрити банку кришкою.

Витримувати три дні, а потім щільно закрити кришку і прибрати заготовку в холодильник на 3-5 днів.

Після цього дістати сало з банки, натерти сіллю і спеціями, потім загорнути сало в папір і покласти у холодильник. Через добу закуска буде готова. Таке сало можна вживати відразу або прибрати в морозилку до зими.

Сало на зиму в розсолі гарячим способом

Інгредієнти:

  • сало з м'ясними прожилками — 1 кг;
  • часник — 4-5 зубчиків;
  • сіль — 5 ст. л;
  • лавровий лист — 5 шт.;
  • мелений запашний перець — 1,5 ч. л.;
  • сушений кріп — 1 ч. л.;
  • вода — 1 л;
  • кмин, коріандр, спеції — за смаком.

Промити та обсушити сало. Якщо шматок товстий, то краще зробити на салі надрізи.

Часник очистити, крупно нарізати, додати його разом із сіллю, лавровим листом, запашним перцем і кропом в каструлю з водою. Довести до кипіння і варити 3-4 хвилини.

Залити сало розсолом так, щоб рідина повністю покрила його. Потім остудити, накрити кришкою і прибрати в холодильник на три дні.

Дістати сало, обсушити, натерти спеціями, загорнути продукт в плівку або фольгу і прибрати в холодильник або морозилку.

Сало в банку для тривалого зберігання

Інгредієнти:

  • сало — 1,5 кг;
  • вода — 2,5 л;
  • сіль — 100 г;
  • часник — 6 зубчиків;
  • лавровий лист — 6 шт.;
  • запашний чорний перець — 1 ч. л.;
  • перець чорний горошком — 1 ч. л.

Воду вилити в каструлю, посолити, довести до кипіння.

Сало промити, обсушити, нарізати шматочками. У стерилізовані банки викласти спеції і часник, потім — шматочки сала. Зверху вилити розсіл і закатати банки.

Важливо
"Витвір мистецтва": білоруські прикордонники похвалили українське сало (відео)
"Витвір мистецтва": білоруські прикордонники похвалили українське сало (відео)

Нагадаємо, Фокус писав, що білоруські прикордонники намагалися переманити українських колег борщем, проте їм дали зрозуміти, що поки ті допомагають РФ, українці не мають нічого спільного з білорусами.