Брускета з помідорами й авокадо: рецепт легкої та свіжої закуски

брускета, помідори, авокадо, страва, їжа, закуска
Фото: The Modernproper | Брускета з помідорами

Брускета — це італійська закуска, яку традиційно подають перед основними стравами.

У цьому рецепті брускети використовується чудова основа з підсмаженого хліба й оливкової олії, а також свіжі помідори чері, трохи авокадо і приправи, повідомляє The Modernproper.

Інгредієнти

  • 1 багет, нарізаний по діагоналі скибочками завтовшки 2,5 см;
  • ¼ склянки оливкової олії екстракласу;
  • 1 чайна ложка часникового порошку;
  • 600 г помідорів чері, розрізаних навпіл і очищених від насіння;
  • 1 столова ложка білого бальзамічного оцту;
  • 3 зубчики часнику, подрібнені;
  • 2 авокадо;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • ¼ чашки свіжого подрібненого базиліку;
  • ½ чайної ложки морської солі;
  • ¼ чайної ложки меленого чорного перцю.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до температури 200°С. Змастіть один бік кожної скибочки хліба оливковою олією та посипте часниковим порошком. Розкладіть скибочки змащеним олією боком догори на деко з бортиками. Посмажте до золотистого кольору, 3-4 хвилини.

Крок 2. У невеликій мисці змішайте оливкову олію з помідорами, бальзамічним оцтом і половиною подрібненого часнику. Відкладіть убік, щоб смаки змішалися.

Крок 3. У середній мисці розімніть авокадо. Додайте лимонний сік, часник, що залишився, половину базиліку, сіль і перець.

Крок 4. Намажте кожну скибочку підсмаженого багета 1-2 столовими ложками суміші авокадо. Зверху рівномірно розподіліть помідори. Під час подавання посипте базиліком, що залишився, і сіллю.

Також ви можете приготувати гарячі бутерброди з французьким хлібом. Гарячі бутерброди з різними начинками — це найпростіший спосіб швидко приготувати велику кількість смачного перекусу.