Вітамінний салат із селери, груші та фундука: дуже смачно і корисно

салат, страва, їжа
Фото: The Modernproper | Салат із селери з грушами

Цей салат гідно прикрасить святковий стіл і урізноманітнить повсякденний раціон. Обов'язково спробуйте його, якщо стежите за правильним харчуванням.

Цей салат припаде до смаку тим, хто любить соковиті пікантні страви. Для його приготування не знадобиться багато часу або дорогих продуктів, при цьому на святковому столі салат матиме яскравий і дуже ефектний вигляд. Цей освіжаючий салат наповнений різними смаками: до його складу входить груша, селера, родзинки та сир, повідомляє The Modernproper.

Інгредієнти

  • 8 стебел селери (дрібно нарізаних);
  • 1 невеликий фенхель (дрібно нарізаний);
  • 1-2 груші (очищених від шкірки та серцевини, нарізаних пластинками);
  • 150 г підсмаженого, подрібненого фундука і ще трохи для подачі;
  • 100 г тертого пармезану;
  • 100 г світлих родзинок;
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого естрагону, нарізаного і ще трохи для подачі.

Для заправки:

  • 1 стигла груша;
  • 2 столові ложки оливкової олії екстра-класу;
  • 2 столові ложки нефільтрованого яблучного оцту;
  • 1 столова ложка меду;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
  • 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого естрагону.

Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на вісім порцій.

груші, горіхи, селера, сир, салат, продукти Fullscreen
Фото: The Modernproper

Приготування

Крок 1. Приготуйте заправку. У чаші блендера змішайте одну очищену грушу, оливкову олію, яблучний оцет, мед, сіль, перець і лимонний сік до однорідного стану. Додайте подрібнений естрагон.

Крок 2. У великій мисці змішайте селеру, фенхель, груші, фундук, пармезан, родзинки та естрагон. Додайте заправку і перемішайте.

Крок 3. Розкладіть салат по тарілках. Посипте листям фенхеля, естрагоном і фундуком і подавайте.

Раніше Фокус писав, як приготувати фаршировані яйця з прянощами і маринованими огірками. Фаршировані яйця — безпрограшний варіант закуски на святковий стіл. Як наповнення використані яєчні жовтки, мариновані огірки, зелень, гірчиця.