Курячі крильця з соусом наршараб: рецепт неймовірно смачної страви

курячі крильця
Фото: timolina/Freepik

Соус надає страві дуже пікантного та цікавого смаку. Ви оціните цю страву, спробувавши її.

Курячі крильця — один із найпопулярніших продуктів. Їх можна варити, смажити, запікати, експериментуючи з маринадами, соусами та спеціями. Сьогодні рекомендурем приготувати крильця з соусом наршараб. Це азербайджанська приправа, яку широко використовують у східній кухні. Її отримують методом згущення гранатового соку. Назва соусу наршараб походить від двох азербайджанських слів: "нар" — гранат і "шараб" — вино. Містить до 10 % лимонної кислоти і до 45 % цукру. Як приготувати такі крильця, розповіли в блозі "Кулінарна книга".

Курячі крильця з соусом наршараб

Інгредієнти:

  • курячі крильця — 1 кг;
  • соус наршараб — 2 ст. л;
  • соєвий соус — 2 ст. л;
  • винний оцет — 1 ст. л;
  • оливкова олія — 1 ст. л;
  • мед — 1 ч. л;
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Курячі крильця помити і скласти в миску. Додати до них оливкову олію, винний оцет, соєвий соус, наршараб, мед, сіль і перець. Перемішати добре, щоб крильця були всі в соусі.

Накрити миску плівкою і залишити в холодильнику мінімум на годину.

Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти крильця на деко, застелене пергаментом, і запікати 45-50 хвилин.

Читайте також:

Курячі крильця в соєвому соусі: смачно і недорого

Курячі крильця в духовці: рецепт смачної страви для всієї родини (відео)

Гострі та пікантні: рецепт смачних курячих крилець