Недорогий шоколадний пиріг: рецепт смачного десерту

Вологий шоколадний пиріг, шоколадний пиріг, шоколадний торт
Фото: shefdonna.com | Вологий шоколадний пиріг

Смачний шоколадний пиріг можна приготувати і без особливих витрат. Десерт виходить дуже смачним.

Related video

Шоколадні пироги можна приготувати за різними рецептами. І цей ніжний пиріг готується за простим рецептом із найпростіших інгредієнтів. І виходить вологим, чимось нагадує шоколадний фондан — популярний французький десерт. Фокус розповість, як його приготувати.

Інгредієнти розраховані на прямокутну форму розміром 20х30 см.

Вологий шоколадний пиріг

Інгредієнти:

  • какао-порошок — 30 г;
  • розчинна кава — 1,5 ч. л.;
  • кипляча вода — 120 мл;
  • темний шоколад — 60 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • рослинна олія з нейтральним смаком — 120 мл;
  • два яйця;
  • два яєчних жовтки;
  • цукор — 400 г;
  • борошно — 260 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 3/4 ч. л.

Для покриття:

  • арахіс смажений солоний — 100 г (або інші солоні горішки, наприклад мигдаль);
  • два яєчні білки;
  • цукор — 30 г;
  • ванільний цукор — 1/2 ч. л.

Застеліть папером для випічки форму. Розтопіть вершкове масло. Подрібніть шоколад і додайте порошок какао та мелену, або розчинну каву. Залийте киплячою водою, залиште на хвилину. Перемішайте силіконовою лопаткою.

Вмішайте в шоколадну суміш розтоплене вершкове масло та рослинну олію. Додайте яйця та жовтки. Розтирайте лопаткою або віночком, доки суміш не стане однорідною і гладкою. Додайте цукор і ванільний цукор, перемішайте.

Лопаткою вмішайте в суміш борошно і сіль. Ретельно перемішайте суміш і вилийте в підготовлену форму.

Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 10-15 хвилин, щоб тісто почало густіти. За цей час приготуйте покриття.

Збийте вінчиком білки з цукром і ванільним цукром, доки цукор не розчиниться. Додайте крупно нарізаний арахіс, перемішайте.

Дістаньте пиріг із духовки (він ще не готовий), розподіліть по поверхні начинку і поверніть у духовку ще на 15-20 хвилин. Пиріг готовий, якщо пружинить при натисканні пальцем.

Остудіть пиріг, потім дістаньте разом із папером і наріжте на порції.

Читайте також:

Пиріг із лаваша з сиром: рецепт швидкої випічки

Кремовий пиріг із яблуками: рецепт оригінального десерту

Цукровий пиріг із сиром: покроковий рецепт смачного десерту