Пальчики оближеш: рецепт капустяної закуски для буднів і свят

закуска з капусти
Фото: https://t.me/konservacia_kulinaria/1898

Щоб закуска була смачнішою, необхідно її потримати кілька днів у холодильнику.

Капуста — це джерело корисних вітамінів і мінералів, і в період зимово-весняного авітамінозу страви з неї допоможуть заповнити дефіцит мікроелементів і зміцнять імунітет. Рекомендуємо приготувати закуску з капусти, яка не тільки дуже корисна для здоров'я, а й неймовірно смачна. Перевіреним рецептом поділилися в блозі "Кулінарія"

Закуска з капусти

Інгредієнти:

  • буряк червоний — 2 шт;
  • морква — 2 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • капуста білокачанна — 1 кг.

Для маринаду:

  • вода — 3 склянки;
  • оцет (9%) — 0,5 склянки;
  • рослинна олія — 3/4 склянки;
  • сіль велика груба — 1 ст. л;
  • цукор-рафінад — 15 шматочків. Якщо немає рафінаду, можна взяти цукор-пісок: 1 кубик рафінаду — 1 ч. л звичайного цукру.

Спосіб приготування:

Овочі помити, нашаткувати. Товщина капусти має бути за розміром двох сірників, не більше.

Усі інгредієнти для маринаду змішати і закип'ятити, трохи проварити. Гарячим маринадом залити порізані овочі. Усе перемішати, дати охолонути, а потім поставити закуску в холодильник. Нехай стоїть там кілька днів. За цей час закуска добре просочиться маринадом і набуде свого фірмового смаку.

Читайте також:

Універсальна закуска за 2 хвилини: рецепт дуже простої страви зі шпротами

Теплий салат із куркою, грибами та болгарським перцем: швидкий рецепт ситної страви

Запечені картопляні чіпси: як приготувати смачний перекус