Запечений суші-торт: швидка та смачна альтернатива класичній страві
Приготований за цим рецептом торт мало чим відрізняється за смаком від суші, а ось час приготування він економить істотно.
Суші — страва японської кухні, яка останніми роками користується дуже великою популярністю серед співвітчизників. Якщо дуже хочеться спробувати суші, а замовити немає можливості, приготуйте запечений суші-торт за рецептом кулінарної блогерки Валерії Велігури. Він готується швидко та просто, а результат порадує.
Запечений суші-торт
Інгредієнти:
- рис для суші — 100 г;
- вода — 110 мл;
- крабові палички — 250 г;
- ікра з лососем — 100 г;
- твердий сир — 50 г;
- крем-сир — 50 г;
- майонез — 25 г;
- соєвий соус — 1 ст. л.;
- гострий соус — 1 ч. л. (за бажання).
Для подачі:
- гострий соус, зелена цибуля, кунжут, норі та соєвий соус.
Для заправки:
- яблучний оцет — 15 г;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль — 1/2 ч. л.⠀
Спосіб приготування:
Рис ретельно промити кілька разів, поки вода не стане прозорою. Залити чистою водою й довести рис до кипіння. Поставити вогонь на мінімум і варити 15 хвилин, не піднімаючи кришку. Після цього вимкнути вогонь і дати рису постояти ще 15 хвилин під кришкою. Додати заправку та перемішати.
Крабові палички розділити на волокна, додати ікру, крем-сир, дрібно натертий сир, майонез, соєвий соус, гострий соус (за бажання) та ретельно перемішати.
У форму викласти шар рису, а зверху — шар начинки. Духовку розігріти до 180 градусів і відправити туди форму на 20-25 хвилин.
Подавати з гострим соусом, зеленою цибулею, кунжутом, норі та соєвим соусом.
Читайте також:
Новий погляд на японську кухню: суші-торт "Філадельфія"
Млинцеві суші: рецепт простої закуски з рибою та сиром
Суші та роли: чим відрізняються страви, і що між ними спільного