Курячі ніжки в кисло-солодкому маринаді: готуємо апетитну страву в рукаві

курячі ніжки
Фото: Скрін відео

М'ясо, приготоване таким способом, підходить до будь-якого гарніру.

Куряче м'ясо — продукт, з якого можна приготувати неймовірну кількість страв. Сьогодні пропонуємо вам запекти курячі ніжки в рукаві в кисло-солодкому маринаді або ж узяти цей рецепт із блогу "Консервація і кулінарія" на замітку та потішити рідних смакотою на вихідних чи на свято.

Курячі ніжки в кисло-солодкому маринаді, запечені в рукаві

Інгредієнти:

курячі ніжки — 600-700 г.

Для маринаду:

соєвий соус — 3 ст. л;

лимонний сік — 2 ст. л;

рослинна олія — 1 ст. л;

кетчуп — 2 ст. л;

мед — 1 ст. л;

часник, пропущений через прес, — 1 зубчик;

мелений імбир — 0,5 ч. л;

сіль і мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

Усі інгредієнти для маринаду змішати в глибокому посуді, добре перемішати.

У маринад викласти ніжки і добре натерти їх. Накрити миску з ніжками плівкою і відправити в холодильник мінімум на годину, а краще — на кілька годин.

Розігріти духовку до 170 градусів. Курячі ніжки перекласти в рукав разом із маринадом, зав'язати і викласти у форму для випічки.

Випікати 60-70 хвилин. За кілька хвилин до готовності можна розрізати рукав і дати ніжкам підрум'янитися.

Подавати можна з будь-яким гарніром.

Читайте також:

Куряче м'ясо у вершково-гірчичному соусі: рецепт ідеального доповнення до гарніру

Курка, запечена з лимоном і часником: рецепт страви на вихідні

Печеня з куркою, грибами та картоплею: простий рецепт ароматної та ситної страви