Курячі ніжки в кисло-солодкому маринаді: готуємо апетитну страву в рукаві
М'ясо, приготоване таким способом, підходить до будь-якого гарніру.
Куряче м'ясо — продукт, з якого можна приготувати неймовірну кількість страв. Сьогодні пропонуємо вам запекти курячі ніжки в рукаві в кисло-солодкому маринаді або ж узяти цей рецепт із блогу "Консервація і кулінарія" на замітку та потішити рідних смакотою на вихідних чи на свято.
Курячі ніжки в кисло-солодкому маринаді, запечені в рукаві
Інгредієнти:
курячі ніжки — 600-700 г.
Для маринаду:
соєвий соус — 3 ст. л;
лимонний сік — 2 ст. л;
рослинна олія — 1 ст. л;
кетчуп — 2 ст. л;
мед — 1 ст. л;
часник, пропущений через прес, — 1 зубчик;
мелений імбир — 0,5 ч. л;
сіль і мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
Усі інгредієнти для маринаду змішати в глибокому посуді, добре перемішати.
У маринад викласти ніжки і добре натерти їх. Накрити миску з ніжками плівкою і відправити в холодильник мінімум на годину, а краще — на кілька годин.
Розігріти духовку до 170 градусів. Курячі ніжки перекласти в рукав разом із маринадом, зав'язати і викласти у форму для випічки.
Випікати 60-70 хвилин. За кілька хвилин до готовності можна розрізати рукав і дати ніжкам підрум'янитися.
Подавати можна з будь-яким гарніром.
Читайте також:
Куряче м'ясо у вершково-гірчичному соусі: рецепт ідеального доповнення до гарніру
Курка, запечена з лимоном і часником: рецепт страви на вихідні
Печеня з куркою, грибами та картоплею: простий рецепт ароматної та ситної страви