Тефтелі по-новому: як приготувати м'ясні їжачки
Як гарнір до такої страви підійде все: від макаронів до картоплі. Соус, що залишився після тушкування, можна використовувати як підливу.
Якщо ви роздумуєте, що смачного та ситного приготувати на обід чи на вечерю, спробуйте зробити м'ясні їжачки. Страва, яка багато в чому нагадує тюфтельки або фарширований перець, все ж має певні відмінності. Вона дуже апетитна і підійде до будь-якого гарніру. Як її приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Душевні рецепти".
М'ясні їжачки
Інгредієнти:
- болгарський перець — 2 шт;
- цибуля — 1 шт;
- томатна паста — 2 ст. л;
- вода — 200 мл;
- фарш яловичий — 400 г;
- картопля — 1 шт;
- рис — 150 г;
- яйця — 1 шт;
- помідори — 2 шт;
- свіжа зелень;
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно приготувати фарш. Для цього половину цибулини, картоплину та половину зелені подрібнити в блендері на пюре. Перелити в глибоку миску, додати фарш, яйце, сіль і орегано.
Рис залити окропом на 20 хвилин.
Далі готується овочевий соус.
Половину цибулини, перець і помідори нарізати кубиками і по черзі посмажити цибулю, потім додати перець і в останню чергу томати. Посолити за смаком, поперчити, додати томатну пасту, змішану з водою, тушкувати соус 7-10 хвилин.
Поки готується соус, сформувати 7-8 тюфтельок, обваляти їх у рисі та викласти в соус. Посуд накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 35-40 хвилин, не мішаючи і не перевертаючи.
Готові їжачки посипати кінзою і можна подавати на стіл.
Читайте також:
М'ясні рулетики з маринованим огірком: покроковий рецепт
Луїзіанські м'ясні пиріжки: рецепт смачної випічки з листкового тіста
М'ясні рулетики в сметанно-часниковому соусі: рецепт ситного обіду або вечері