Лінивий "Наполеон" із полуницею: як приготувати улюблений десерт по-новому

торт наполеон, лінивий наполеон із полуницею
Фото: yummy.lera/instagram

Щоб готовий торт максимально набрався смаку і був ніжним і танув у роті, залиште його на ніч у холодильнику.

Торт "Наполеон" давно вважається королем десертів, а рецептів його приготування існують десятки, якщо не сотні, починаючи від класичного і закінчуючи швидкими. Своїм перевіреним способом приготувати ці ласощі швидко і без зайвого клопоту поділилася кулінарна блогерка Валерія Велігура. Поєднання листкового тіста, заварного крему та полуниці нікого не залишить байдужим.

Лінивий торт "Наполеон" із полуницею

Інгредієнти:

  • листкове тісто — 1 кг.

Для заварного крему:

  • яйця — 3 шт;
  • цукор — 300 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • сіль — щіпка;
  • борошно — 75 г;
  • молоко — 750 мл;
  • вершкове масло — 75 г.

Для полуничної начинки:

  • полуниця — 300 г;
  • цукор — 30 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 30 г;
  • лимонний сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Яйця змішати з половиною цукру, сіллю і борошном. Молоко змішати з другою половиною цукру, ванільним цукром і довести до кипіння. Постійно помішуючи, влити гаряче молоко в яєчну суміш. Повернути все в каструлю і на середньому вогні варити, поки маса не загусне. Вимкнути вогонь, додати олію і перемішати. Накрити плівкою в контакт і дати повністю охолонути.

Далі готуємо полуничну начинку. Для цього цукор змішати з крохмалем і разом із лимонним соком додати до нарізаної полуниці. Варити на середньому вогні до загустіння. Так само накрити плівкою в контакт і дати повністю охолонути.

Далі черга коржів. Листкове тісто розморозити і, не розкачуючи, викласти на пергамент. Вирізати чотири кола діаметром 20 см і випікати разом з обрізками 15-20 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.

Дати коржам охолонути, а потім кожен розділити на дві частини. Таким чином вийде вісім коржів.

Збирати торт за принципом: корж, потім крем і так по черзі. До чотирьох кордів із кремом додати полуничну начинку. Кількома столовими ложками крему покрити боки торта.

Обрізки подрібнити в блендері та посипати торт з усіх боків. Прибрати десерт у холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч.

Читайте також:

Лінивий "Наполеон". Як приготувати знаменитий торт без випічки та олії

Порційний ледачий "Наполеон" із мандариновим джемом: як приготувати

Простий рецепт улюбленого торта. Як приготувати лінивий "Наполеон" за годину