Порційний лінивий "Наполеон" із мандариновим джемом: як приготувати

лінивий наполеон
Фото: Valeriia Veligura/Instagram

Оригінальне оформлення десерту й мандаринові нотки дуже сподобаються всім, хто спробує цей "Наполеон".

Наполеон, який часто називають королем тортів, сьогодні може здивувати різноманіттям варіантів приготування. Його роблять без випічки, у вигляді печива й тістечок. Сьогодні ми пропонуємо варіант лінивого "Наполеона" від відомої кулінарної блогерки Валерії Велігури, яка створила оригінальний десерт зі знайомим смаком, але дуже несподіваним наповненням і оформленням.

Лінивий "Наполеон" із мандариновим джемом

Інгредієнти:

  • Тісто листкове — 300 гр.

Для крему:

  • Яйце — 1 шт;
  • Цукор — 100 гр;
  • Ванільний цукор — 10 гр;
  • Сіль — дрібка;
  • Борошно — 250 гр;
  • Молоко — 250 гр;
  • Вершкове масло — 25 гр.

Для мандаринового джему:

  • Очищені мандарини — 150 гр;
  • Цукор — 15 гр;
  • Лимонний сік — 1 ч. л.;
  • Кукурудзяний крохмаль — 15 гр;
  • Помаранчевий барвник за бажанням. ⠀ ⠀

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно приготувати заварний крем. Для цього змішати яйце, 50 г цукру, сіль, борошно та все перемішати. Потім у рондель із товстим дном вилити молоко, 50 г цукру, ванільний цукор, перемішати й довести до кипіння. Постійно помішуючи, влити гаряче молоко в яєчну суміш. Перелити знову в рондель і варити до загущування. Вимкнути вогонь, зняти з плити й додати в крем вершкове масло, все добре перемішати. Накрити харчовою плівкою в контакт і дати повністю охолонути. ⠀ ⠀

Далі готується мандариновий джем. Очищені мандарини перебити блендером, вибрати плівки, додати цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішати й варити до загущування, після чого повністю охолодити.

Коли крем і джем готові, саме час зайнятися коржами. Тісто розморозити й розкотити, випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Остудити й подрібнити в блендері.

Узяти великі склянки або креманки, на дно яких насипати крихту, зверху крем, а потім мандариновий джем, і так повторювати, доки ємності не будуть повні. Посипати верх крихтою. Відправити десерт у холодильник на годину. Перед подачею на стіл можна прикрасити "Наполеон" на свій смак.

Нагадаємо, як приготувати класичний "Наполеон", а також гарний торт за мотивами "битого скла".