Пиріжки з яйцем: рецепт смачної випічки

пиріжки з яйцем, випічка
Фото: Скрін відео

Пиріжки виходять м'якими і дуже апетитними.

Пиріжки з яйцем — популярний перекус, який легко приготувати. Їх можна брати з собою на роботу, до школи чи на прогулянку. Як їх приготувати швидко і без проблем, розповіли в блозі "Кулінарна книга".

Пиріжки з яйцем

Інгредієнти:

  • борошно — 400 г;
  • молоко — 150 мл;
  • свіжі дріжджі — 18 г;
  • цукор — 30 г;
  • вершкове масло — 40 г;
  • яйця варені — 2 шт;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • кунжут.

Для начинки:

  • яйця — 6 шт;
  • зелена цибуля — 70 г;
  • кріп;
  • сіль;
  • перець;
  • сметана — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску влити тепле молоко, додати туди ж дріжджі та цукор, перемішати, накрити й залишити в теплі на 15 хвилин. Коли опара підійде, додати розтоплене вершкове масло, яйце і сіль, перемішати. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, регулюючи його густоту. Вимішувати тісто близько п'яти хвилин.

Перекласти тісто в посуд, змащений олією, накрити плівкою і залишити в теплі на годину.

Для начинки змішати нарізані яйця, цибульку, кріп і спеції. Якщо начинка сухувата, можна додати сметану.

Коли тісто підійде, обім'яти його та розділити на шматочки. Кожен шматочок розім'яти в руках, викласти начинку і защипнути краї.

Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом донизу, накрити і залишити підходити на 15-20 хвилин. Змастити пиріжки яйцем і посипати кунжутом.

Відправити деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Читайте також:

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку

Ліниві пиріжки-човники: просто, смачно і ситно (відео)

Ідеальні пиріжки для схуднення: всього за 10 хвилин (відео)