Фаршированные кабачки: простой рецепт блюда из сезонных овощей
Настав сезон кабачків. І це саме час, щоб спробувати приготувати з них щось новеньке.
Фаршировані кабачки — це ситна й апетитна друга страва, яка ідеально підходить для смачної та апетитної літньої вечері. Щоб приготувати фаршировані кабачки, просто розріжте їх уздовж, вишкребіть м'якоть і наповніть смачною начинкою на свій смак. Особливо смачно виходить із м'ясним фаршем.
Можна додати будь-які спеції, сир і зелень. Такі кабачки можна подавати, як гарячими, так і холодними.
Фаршировані кабачки
Інгредієнти
- цукіні, або невеликі кабачки — 4 штуки;
- фарш — 450 г;
- тертий пармезан — 100 г;
- одне яйце;
- сіль, чорний перець, петрушка. оливкова олія, панірувальні сухарі.
Розріжте кабачки вздовж навпіл. Ложкою акуратно видаліть усю м'якоть. Посоліть і відкладіть убік. М'якоть кабачків крупно наріжте і покладіть у миску. Додайте фарш, панірувальні сухарі, пармезан, приправте сіллю, перцем і петрушкою. Добре змішайте всі інгредієнти. Наповніть кабачки м'ясною начинкою, добре її утрамбувавши. Покладіть кабачки на деко, застелене папером для випічки. Готуйте в розігрітій духовці за температури 190°C протягом 40 хвилин. Потім готуйте ще 5 хвилин у режимі гриль за температури 240°С. І подавайте до столу.
Читайте також:
Макарони з кабачковим кремом і беконом: як приготувати смачну страву всього з 4 інгредієнтів
Як у магазині: кабачкова ікра в мультиварці
Лечо з кабачків: незвичайний рецепт улюбленої страви на зиму