Штрудель с кабачками: рецепт вкусного пирога

Штрудель з кабачками, штрудель, кабачки випічка, випічка з кабачками
Фото: Pixabay | Штрудель із кабачками

Штрудель із кабачків — це проста і смачна закуска, яку можна подати до столу на початку сімейного обіду. Або використовувати як швидку основну страву на літній вечері.

Рецепт штруделя з кабачками простий у виконанні і в цьому випадку передбачає використання готового листкового тіста, яке можна купити в будь-якому супермаркеті. Однак, якщо ви хочете, ви можете приготувати тісто вдома. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Такий штрудель ідеально підійде для аперитиву в поєднанні з хорошим келихом охолодженого просекко.

Штрудель із кабачками

Інгредієнти:

  • листкове тісто — 1 упаковка;
  • цукіні (або молоді кабачки) — 1-2 штуки;
  • сулугуні — 8 скибочок;
  • нарізана варена шинка — 100 г;
  • тертий сир пармезан — 2 ст. л.;
  • один жовток;
  • молоко, насіння кунжуту.

Промийте кабачки під холодною проточною водою, очистіть їх і наріжте тонкими скибочками.

Покладіть їх на гарячий гриль і змастіть з обох боків оливковою олією. Смажте їх, поки вони не стануть м'якими. Перекладіть смажені кабачки на тарілку і дайте їм охолонути. Розгорніть упаковане листкове тісто, залишивши його на папері для випічки. Уявіть, що ви розділили прямокутник листкового тіста на 3 рівні частини і зубцями виделки наколіть центральну частину.

Помістіть у центр половину кількості вареної шинки, зазначеної в рецепті. Викладіть перший шар смажених кабачків. Додайте 4 скибочки сиру сулугуні. Продовжуйте з рештою вареної шинки. І викладіть другий шар смажених кабачків. На завершення додайте сир і щедро посипте тертим пармезаном.

Змастіть краї листкового тіста яєчним жовтком, збитим із молоком. Накрийте начинку для штруделя, загніть один із країв листкового тіста. Защипніть обидва краї, притискаючи зубцями виделки.

Другу частину тіста нарізаємо смужками на відстані не більше 1 сантиметра від начинки.

Накладіть смуги на центральну частину. Змастіть поверхню штруделя яєчним жовтком і молоком. Посипте штрудель кунжутом.

Запікайте в духовці за температури 180°C приблизно 20 хвилин, поки він не набуде гарного золотистого кольору.

Дістаньте штрудель із кабачків із духовки і дайте йому постояти кілька хвилин, перш ніж нарізати скибочками і подавати.

Читайте також:

Лимонний бісквіт із маком: покроковий рецепт ароматної випічки

Десерт із картоплі: рецепт несподіваного Торта де Вілана з Канарських островів

Корзиночки з білковим кремом: рецепт десерту зі смаком із дитинства (відео)