Вершкова панакота з полуничним соусом: рецепт найніжнішого десерту

панакота з полуничним соусом
Фото: Скрін відео

Десерт буквально тане в роті й безсумнівно сподобається вашим рідним і гостям.

Панакота — знаменитий десерт італійської кухні на основі вершків, цукру, желатину і ванілі. Кулінарний шедевр народився на півночі Італії, в регіоні П'ємонт, і в перекладі означає "варені вершки". Ці ласощі користуються неабиякою популярністю серед ласунів. Тож якщо хочете потішити рідних чи близьких, рекомендуємо вам рецепт вершкової панакоти з полуничним соусом із блогу "Кулінарна книга".

Вершкова панакота з полуничним соусом

Інгредієнти:

  • вершки (20%) — 200 мл;
  • молоко — 50 мл;
  • цукор — 40 гр;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • желатин — 5 г (1 ч. л);
  • холодна вода — 40 г;
  • полуниця — 200 г;
  • цукор для соусу — 25 г.

Спосіб приготування:

Залити желатин холодною водою, перемішати, залишити на 10 хвилин. У каструлі з товстим дном з'єднати молоко, вершки, цукор і ванільний цукор. На середньому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи.

Зняти каструлю з вогню, додати желатин, ретельно перемішати до розчинення. Розлити по формах, залишити в холодильнику мінімум на 3 години.

Для соусу в сотейнику уварювати полуницю з цукром кілька хвилин.

Панакоту вийняти з форм, перекласти на блюдо і подавати з гарячим полуничним соусом.

Читайте також:

М'ятна панакота: рецепт ніжного десерту

Класична панакота: як приготувати ніжний італійський десерт

Ватрушки з полуницею: рецепт смачної сезонної випічки