Ватрушки з полуницею: рецепт смачної сезонної випічки

ватрушки з полуницею, сирні ватрушки
Фото: anny.cooking

Готовим ватрушкам після випікання дайте охолонути і тільки потім подавайте їх на стіл.

Зараз червень — сезон ягід, і особливо тішить полуниця. Поки ця солодка й ароматна ягода ще в достатку в садах і на дачах, рекомендуємо приготувати дуже смачні сирні ватрушки за рецептом кулінарної блогерки anny.cooking. Ніжна сезонна випічка порадує своїм смаком і ароматом.

Сирні ватрушки з полуницею

Інгредієнти на 6 ватрушок:

  • кисломолочний сир — 300 г;
  • цільнозернове або звичайне біле борошно — 100 г;
  • жовток — 1 шт;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • сметана — 150 г;
  • цукор — 2 ч. л;
  • крохмаль — 1,5 ч. л;
  • полуниця свіжа — приблизно 200 г.

Спосіб приготування:

Сир, борошно, жовток, розпушувач змішати в одному посуді й добре перемішати.

Для начинки з'єднати сметану, цукор і крохмаль, перемішати.

Тісто розділити на шість частин, сформувати круглі човники на пергаменті, рівномірно розподілити сметанну начинку на ватрушки і викласти свіжі полуниці, злегка присипати крохмалем.

Відправити ватрушки в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 25-30 хвилин.

Готовим ватрушкам дати охолонути і можна подавати на стіл.

Читайте також:

Літо на столі: рецепт легкого салату з полуницею та моцарелою

Лінивий "Наполеон" із полуницею: як приготувати улюблений десерт по-новому

Бісквітний торт із полуницею та заварним кремом: рецепт кулінарного шедевра від одесита