Салат с баклажанами: рецепт сезонного блюда с пикантным вкусом

салат із баклажанами, їжа, кулінарні рецепти
Фото: olha.holovina/instagram

Такий салат можна впевнено подавати до святкового столу, оскільки він дуже смачний, яскравий і ароматний.

Баклажан — один із найпопулярніших продуктів для приготування закусок і салатів. Володіючи ніжною текстурою і багатим смаком, цей овоч уже давно полюбився всім, хто любить добре поїсти. Сьогодні рекомендуємо вам рецепт салату від кулінарної блогерки Ольги Головіної. Яскравий і пікантний на смак він обов'язково сподобається всім, хто його спробує.

Пікантний салат із баклажанами

Інгредієнти:

  • помідори солодкі — 5 штук середнього розміру;
  • баклажани — 1 великий або 2 менших;
  • цибуля велика — 1 шт;
  • крохмаль кукурудзяний або борошно;
  • сіль, перець — за смаком;
  • петрушка/кінза — за смаком.

Для маринаду до цибулі:

  • вода — 50-60 мл;
  • оцет — 25 мл;
  • сіль і цукор — по 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

Баклажан почистити і нарізати великими кубиками. Посолити і відставити на 15 хвилин, щоб він випустив гіркоту. Потім промокнути серветкою, прибравши зайву вологу. Додати до баклажанів борошно або крохмаль, обваляти кожен кубик.

Посмажити баклажан у фритюрі з усіх боків золотистого кольору.

Цибулю порізати півкільцями, додати всі складові маринаду і залишити мінімум на 20 хвилин для маринування. Помідор нарізати кубиками, перекласти в миску. Злити маринад із цибулі та додати цибулю до помідорів.

Туди ж відправити посмажені баклажани, додати спеції за смаком. Можна влити оливкову олію.

Зверху викласти шматочки крем-сиру і посипати зеленню.

Читайте також:

Справжній грецький салат: рецепт дуже літньої страви

Салат із запеченими баклажанами: простий рецепт смачної страви

Не тільки салат: Топ-3 рецепти бутербродів із крабовими паличками