Солодкий млинцевий торт: рецепт смачного і простого десерту
Солодкий млинцевий торт — це десерт, який легко приготувати.
Безліч шарів м'яких млинців, підсолоджених двома ніжними йогуртовими кремами, один з яких ароматизовано ваніллю, а інший збагачено свіжою полуничною м'якоттю. Між одним млинцем та іншим також є шматочки свіжих фруктів: абрикосів, персиків і полуниці, які ви, однак, можете замінити іншими фруктами на свій смак. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.
Солодкий млинцевий торт
Інгредієнти:
- незбиране молоко — 500 мл;
- борошно — 250 г;
- три яйця;
- цукор — 60 г;
- вершкове масло — 40 г;
- апельсинова цедра одного апельсина;
- стручок ванілі та насіння ½;
- сіль за смаком.
Для йогуртового крему:
- грецький йогурт — 500 г;
- цукрова пудра — 25 г;
- стручок ванілі та насіння ½.
Для полуничного крему:
- грецький йогурт — 500 г;
- полуниця — 60 г;
- цукрова пудра — 25 г.
Для прикраси:
- грецький йогурт — 100 г;
- свіжі рідкі вершки — 150 г;
- цукрова пудра — 20 г.
Фрукти для начинки:
- Стиглі абрикоси, персики, полуниця, або будь-які фрукти та ягоди на ваш смак.
Спочатку приготуйте млинці. У миску з високими краями помістіть попередньо просіяне борошно, цукровий пісок, насіння половини стручка ванілі або пакетик ваніліну, 1 дрібку солі та молока. Збийте суміш ручним віночком або електричним міксером, доки вона не стане гладкою, оксамитовою та без грудочок. В окремій мисці збийте яйця виделкою, потім додайте їх до решти інгредієнтів і продовжуємо змішувати. Розтопіть вершкове масло в каструлі на слабкому вогні та дайте йому охолонути, потім додайте його в млинцеву суміш і ретельно перемішайте. Нарешті, додайте в суміш терту апельсинову цедру.
Добре перемішайте інгредієнти, щоб вийшла густа суміш без грудочок. Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте йому постояти щонайменше півгодини в холодильнику. Після закінчення необхідного часу відпочинку дістаньте тісто з холодильника і почніть пекти млинці: нагрійте форму для млинців або сковороду з антипригарним покриттям діаметром 20 см. Розтопіть невеликий шматочок вершкового масла і розподіліть його по всій поверхні сковороди за допомогою кухонного паперу. Потім ополоником виливайте млинцеве тісто на пательню і пекіне тонкі млинці, перевертайте, коли вони стануть рум'яними.
Готові млинці складайте на велике блюдо.
Тепер переходимо до кремів для начинки. Для йогуртового крему: у миску покладіть 500 г грецького йогурту і додайте просіяну цукрову пудру. Перемішайте, щоб інгредієнти з'єдналися, потім розріжте половину стручка ванілі і додайте насіння, потім перемішайте суміш.
Для полуничного крему: дійте, як для йогуртового крему, потім помістіть у миску 500 г грецького йогурту і додайте просіяну цукрову пудру, перемішавши інгредієнти. На цьому етапі вимийте полуницю, подрібніть і процідіть через сито. Додайте м'якоть у грецький йогурт і ретельно перемішайте.
Наріжте фрукти для начинки кубиками.
Тепер можна приступати до складання торта: візьміть сервірувальну тарілку і на дно тарілки намажте трохи йогуртового крему, щоб млинець, який виконує роль основи, не зісковзнув. Покладіть перший млинець і намажте приблизно дві столові ложки крему з білого йогурту.
Додаємо ложку фруктових кубиків і розподіляємо їх по всій поверхні, потім накриваємо шар ще одним млинцем. Цей млинець змастіть полуничним кремом, покладіть фрукти і накрийте млинцем. Продовжуйте, поки млинці не скінчаться.
Для прикраси змішайте 100 г грецького йогурту і розбавте його свіжими рідкими вершками. Потім додайте просіяну цукрову пудру і перемішайте ложкою до отримання рідкого крему.
Ложкою поступово виливаємо отриманий крем на верх торта, починаючи з центру, прикрасьте фруктами і листочками м'яти.
Солодкий млинцевий торт можна зберігати в холодильнику до 2 днів, накривши харчовою плівкою.
Читайте також:
Хіт сезону: рецепт слойок із полуницею та вершковим кремом (відео)
Найкращий у світі: рецепт торта з Норвегії з цікавою історією