Неймовірно смачна випічка до чаю: рецепт пирога зі сливами

Пиріг-перевертень зі сливами, пиріг зі сливами, пиріг зі сливами рецепт, пиріг зі сливами як приготувати
Фото: Freepik | Пиріг-перевертень зі сливами

Такі пироги називають "перевертнями", адже перед подачею їх буквально перевертають так, щоб фрукти опинилися зверху.

Related video

У серпні або у вересні, коли в нашому розпорядженні опиняються найстигліші та найсолодші сливи, саме час готувати смачну випічку. У цьому пирозі-перевертні дуже багато солодкої начинки і тонкого здобного тіста. Рецептом поділилися на каналі Cooking Time.

Пиріг-перевертень зі сливами

Інгредієнти для начинки:

  • цукор — 75 г;
  • сливи — 8 шт.

Для тіста:

  • цукор — 175 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • два яйця;
  • молоко — 75 мл;
  • мигдаль мелений — 100 г (за бажанням);
  • масло вершкове — 200 г;
  • борошно — 280 г.

Сливи розріжте навпіл і видаліть кісточки. У сковороді зі знімною ручкою розтопіть 75 г цукру. Щойно цукор почне темніти, зніміть сковороду з вогню. І розкладіть по дну половинки слив зрізом донизу.

І готуйте тісто. Розітріть цукор із м'яким вершковим маслом. По одному додайте яйця, ретельно перемішуючи після кожного, влийте молоко і знову перемішайте.

Всипте борошно з розпушувачем і мелений мигдаль (якщо використовуєте). Вимісіть однорідне тісто, викладіть на сливи та розрівняйте. Випікайте пиріг-перевертиш 40 хв за температури 180 градусів. Дайте постояти хвилин п'ятнадцять, а потім переверніть на блюдо сливами догори.

Читайте також:

Торт "Кавун": рецепт яскравого, легкого і дуже смачного десерту (відео)

Солодкий і ароматний: рецепт смачного десерту "Тосканський молочник"

Дуже просто приготувати: рецепт млинців із яєчних білків