Готується швидко, а виходить смачно: рецепт піци з фаршем "по-домашньому"

Піца з фаршем по-домашньому, піца з фаршем, українська піца, смачна піца рецепт, піца рецепт тіста
Фото: Getty Images | Піца з фаршем по-домашньому

Піцу можна приготувати по-різному і з фаршем вийде дуже смачно та ситно.

Величезна кількість можливих інгредієнтів, тисячі комбінацій — кожен раз піца виходить новою і ще більш смачною. Ця піца нагадує не італійську класику, а великий відкритий пиріг. Рецептом поділились на сайті Cookery.

Піца з фаршем по-домашньому

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 450 г;
  • яйця курячі — 1 шт;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • вода чиста — 1 стакан;
  • сода — 1/2 ч. л.;
  • оцет для гасіння соди;
  • цукор — до свого смаку;
  • сіль — до свого смаку.

Для начинки:

  • фарш м'ясний — 500 г;
  • одна цибулина;
  • помідори — 4 шт;
  • перець болгарський — 2 шт;
  • соус томатний — 6 ст. л.;
  • сир — 250 г;
  • спеції, сіль.

Розбиваємо в глибоку миску, додаємо сіль, цукор, воду і рослинну олію. За допомогою віночка все ретельно збиваємо до однорідності. Потім частинами підсипаємо борошно, одночасно перемішуючи тісто спочатку віночком, а після (коли стане важко) руками. Наприкінці, за допомогою чайної ложки, відміряємо потрібну кількість соди, наливаємо трохи оцту, щоб він потрапив на всю соду і, коли почнеться реакція, швидко додаємо в тісто. Знову замішуємо тісто чистими руками, формуємо шар та кладемо у миску під рушник на 30 хвилин.

Готуємо начинку. Обсмажуємо цибулю з фаршем. Потім додаємо чорний мелений перець і сіль. М'ясний сік повинен майже повністю випаруватися.

Болгарський перець чистимо та нарізаємо кубиками, як і помідори.

Формуємо піцу. Розкочуємо тісто та викладаємо на деко. Викладаємо на нього 3 столові ложки томатного соусу, рівномірно розмазуємо його по поверхні, після викладаємо половину фаршу, помідори, перець, посипаємо зверху сиром і у такий же спосіб формуємо другу піцу.

Запікаємо піцу при температурі 180-200 градусів протягом 15-25 хвилин або поки тісто не підрум'яниться, а сир повністю не розплавиться. Готову домашню піцу дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і можна подавати до столу. В начинку можна додати солоні огірки, маслини або оливки, ковбасу, а також різну зелень.

Читайте також:

Піца, названа на честь скандалу і вулкана: як приготувати піца-рулет Стромболі

Кабачкова піца: рецепт смачної страви із сезонних овочів

Швидка піца на вірменському хлібі: покроковий рецепт