Варення з кабачків: рецепт оригінальних ласощів з імбиром

Варення з кабачків, кабачкове варення, варення рецепт, як зварити варення з кабачків
Фото: Getty | Варення з кабачків

Варення з кабачків було популярним багато років тому і незаслужено забуте.

Кабачки — це настільки універсальний овоч, що з нього можна приготувати навіть варення. І вийде чудово. Оскільки кабачок не має яскраво вираженого смаку, пікантності йому надає імбир. Рецептом поділилися на сайті Cookorama.

Варення з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки — 500 г;
  • цукор — 500 г;
  • два лимони;
  • імбир — 20 г;
  • вода — 500 мл.

З лимонів зніміть цедру овочечисткою і наріжте її тонкою соломкою. Вичавіть сік із лимонів. Те, що залишилося, складіть у невеликий сотейник, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні близько 30 хвилин. За цей час рідина має уваритися в 4 рази, а кісточки та шкірка віддати пектин, який знадобиться для варення.

Кабачки натріть на великій тертці, а імбир — на дрібній. Процідіть пектиновий сироп із лимонів і перелийте в каструлю. Покладіть кабачки, імбир, цукор, лимонний сік і цедру.

Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. Розкладіть готове варення з кабачків по стерилізованих банках і закрийте.

З вихідної кількості інгредієнтів виходить 500-600 мл варення.

Читайте також:

Корисне для травлення і дуже смачне: рецепт грушевого варення

Приголомшливий смак гарантовано: рецепт варення з кавуна

Абрикосове варення особливим способом: рецепт ароматних ласощів на зиму