Ароматне та дуже смачне: рецепт варення із айви з горіхами

Варення із айви з горіхами, айва варення, айва джем, смачне варення з айви
Фото: kristina_ne_pp/instagram | Варення із айви з горіхами

Сезон айви починається у вересні. І саме час готувати це незвичайне варення.

З айви з сильним ароматом та терпким присмаком виходить дуже смачне варення. Кисло-солодке айвове варення ідеально підходить для тостів, вівсянки, млинчиків, а також у якості начинки до пирогів. Рецептом поділились на сайті Cookorama.

Варення із айви з горіхами

Інгредієнти:

  • айва — 1 кг;
  • цукор — 850 г;
  • холодна вода — 200 мл;
  • сік лимона — 15 мл;
  • горіхи волоські — 120 г.

Помийте айву і розріжте на чотири частини. Виріжте насіння, а м'якоть наріжте невеликими шматочками. У каструлю налийте воду, додайте цукор та лимонний сік, доведіть до кипіння та проваріть 2-3 хвилини.

Додайте підготовлену айву і після закипання готуйте на мінімальному вогні одну годину. Додайте очищені волоські горіхи та готуйте ще 25-30 хвилин до красивого бурштинового кольору. Гаряче варення розкладіть по сухім стерилізованим баночкам.

Читайте також:

Солодке і смачне: рецепт найпростішого варення з абрикосів на зиму

Варення-желе з чорної смородини: як приготувати вітамінну бомбу

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета