Чудовий домашній десерт: рецепт пирога з динею

Пиріг з динею, динний пиріг, диня рецепт, смачний пиріг з динею
Фото: recepti_dariko/instagram | Пиріг із динею

Такий пиріг виходить м'яким і дуже ароматним.

Динний пиріг — це один із тих домашніх рецептів випічки, який точно варто спробувати. Особливо якщо куплена диня виявилася твердою і не надто солодкою — це виправить цукор. Рецептом поділилися на сайті Ricetta.

Динний пиріг сподобається навіть найменшим, посипаний цукровою пудрою. Інгредієнти розраховані на форму для торта діаметром 22 см.

Пиріг із динею

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • цукор — 180 г;
  • м'якоть дині — 500 г;
  • борошно — 250 г;
  • соняшникова олія — 100 г;
  • молоко — 50 мл;
  • розпушувач — 16 г.

Приготування динного пирога почнемо з того, що зіб'ємо яйця з цукровим піском, щоб вийшла легка суміш.

Продовжуючи перемішувати електричним вінчиком, влийте соняшникову олію і молоко.

Наріжте диню скибочками, видаліть шкірку і насіння, потім наріжте її невеликими шматочками.

Додайте 300 г дині в тісто, перемішайте все вінчиком, потім поступово додайте просіяне борошно і розпушувач.

Щойно отримаємо однорідну на вигляд суміш без грудочок, додаємо до неї іншу частину дині, нарізану кубиками, намагаючись розподілити її рівномірно.

Змастіть маслом і посипте борошном форму діаметром 22 см і вилийте в неї суміш.

Готуйте в розігрітій вентильованій духовці за температури 180° протягом 30 хвилин. Потім дайте пирогу охолонути, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Читайте також:

Медовик без випічки: рецепт смачного десерту з кремом-пломбіром

Нова форма й улюблений смак: рецепт рулету "Медовик"

Ніжний бісквіт на окропі: як приготувати основу для тортів без молока