Делікатес із найдоступніших продуктів: рецепт смачної страви з курки
Курка і сливи чудово поєднуються разом. І плоди надають м'ясу приємної пікантної кислинки.
Слива — один із головних плодів кінця літа і початку осені. Спочатку її всі їдять у "сирому" вигляді. А потім починають згадувати якісь рецепти зі сливами, що дають змогу вбудувати її у всілякі різні страви і допомогти їй розкрити кисло-солодкий смак.
Для цього рецепта курка спочатку витримується в цитрусовому маринаді, а потім запікається разом із червоними сливами. Виходить дуже смачно і навіть святково. Тож таку страву цілком можна подавати на стіл в урочистих випадках. Фокус розповість, як її приготувати.
Курка зі сливами
Інгредієнти:
- курячі стегенця — 6 штук;
- червоні сливи — 1 кг;
- апельсиновий сік — 500 мл;
- оливкова олія — 50 мл;
- 6 зубчиків часнику;
- сіль, мелений чорний перець, мелений імбир.
Змішайте апельсиновий сік з рослинною олією, дрібкою солі, перцем, сухим імбиром і роздавленим часником. Залийте маринадом курку і поставте в холодильник годин на шість. Після викладіть курку на деко. І розкладіть на м'ясі та навколо розрізані навпіл червоні сливи. Випікайте за температури 180 градусів близько години.
Опісля подавайте м'ясо з будь-яким простим гарніром на кшталт відвареного рису, або картоплі. І додавайте сливи, з якими готувалося м'ясо, для пікантності.
Читайте також:
Курка по-римськи із солодким перцем: рецепт смачної та соковитої другої страви