Грушевий джем на зиму: як приготувати смачні ласощі для зимових чаювань
Грушевий джем не тільки підходить для млинців і оладок, а ще й використовується, як начинка для пирогів.
Грушевий джем — один із найсмачніших джемів, який можна приготувати просто зараз, коли груші на ринку подешевшали. Десерт виходить у міру солодкий і дуже густий. Для приготування грушевого джему на зиму вибирайте будь-який сорт груш. Абсолютно неважливо для рецепта і те, які самі собою плоди: дрібні або великі, щільні або м'які. Залежно від виду фруктів, джем може вийти або бурштиновим, або світло-жовтим. Але в будь-якому разі — дуже смачним і ароматним. Фокус розповість, як його приготувати.
Грушевий джем
Інгредієнти:
- груші — 1,7 кг;
- цукор — 550 г;
- лимон — 0,5 шт;
- кориця — 7 г;
- апельсин — 1 шт.
Груші ретельно промийте, очистіть від шкірки та видаліть серединку з насінням. М'якоть наріжте невеликими кубиками або часточками.
З апельсина на дрібній тертці зніміть цедру. З половинки лимона відіжміть сік. Знадобиться 50 мл.
У велику каструлю влийте 50 мл води, викладіть підготовлені груші та на невеликому вогні доведіть до кипіння. Варіть приблизно 20 хвилин. Груші мають стати м'якими.
Каструлю приберіть із плити і подрібніть фрукти блендером. Має вийти однорідна маса без грудочок.
Каструлю поверніть на плиту, всипте в пюре цукор і закип'ятіть. Варіть на невеликому вогні та постійно перемішуйте, щоб джем не пригорів.
Варіть джем приблизно 35–50 хвилин. За кілька хвилин до готовності додайте в нього апельсинову цедру, лимонний сік і корицю, перемішайте. Джем розлийте в підготовлені стерильні банки та закрийте кришками. Лимон у рецепті необхідний для консервації продукту. А ще він надає приємного аромату джему.
Читайте також:
Яблучне варення зі спеціями: виходить ароматно і красиво