Помидоры без кожицы: как приготовить вкусную заготовку на зиму

Консервовані без шкірки помідори , мариновані помідори, помідори маринад, заготівля на зиму
Фото: 1000.menu | Консервовані без шкірки помідори

Це чудове рішення для тих, хто не любить жорстку томатну шкірку і завжди залишає її на краю тарілки.

Related video

Помідори, консервовані без шкірки, часто продаються в магазині. Але ви можете приготувати їх і вдома. І це зовсім неважко. Фокус розповість, як зробити оригінальну заготовку на зиму.

Кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 літр.

Консервовані без шкірки помідори

Інгредієнти:

  • помідори — 600 г;
  • сіль — 15 г;
  • цукор — 8 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • оцет 9% — 1,5 ст. л.;
  • вода — 220 мл;
  • чорний перець — 2–3 горошини;
  • запашний перець — 2 горошини;
  • гвоздика — 1 бутон;
  • зелень (лист хрону, естрагон (тархун), листя селери, парасолька кропу, листя вишні, смородини) за смаком.

Простерилізуйте банки та кришки. Помідори помийте, видаліть плодоніжку гострим ножем. Підготуйте миску з холодною водою і поставте в каструлі кип'ятити воду. Щоб легко зняти шкірку з помідорів, вам треба буде опустити їх спочатку в окріп, а потім у холодну воду. Помідори складіть у друшляк і, щойно вода в каструлі закипить, опустіть у неї помідори в друшляку на 2 хвилини. Потім дістаньте й опустіть у холодну воду.

Помийте зелень і спеції, покладіть їх на дно банок. Чорний і запашний перець, гвоздика — це обов'язкові інгредієнти. Зелень вибирайте на свій смак.

Помідори дістаньте з води й очистіть від шкірки, вона тепер легко відійде від м'якоті.

Акуратно складіть очищені помідори в підготовлені стерилізовані скляні банки. Зверху налийте оцет. На літрову банку зазвичай беруть 1,5 ст. л. 9% оцту. Закип'ятіть воду із сіллю та цукром і залийте нею помідори в банці. На 1 літр знадобиться 15 г солі та 8 г цукру. Маринад вийде солонуватим і трохи солодким.

Закрийте банки кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплим рушником і залиште до повного охолодження. Коли банки повністю охолонуть, приберіть їх на зберігання в темне прохолодне місце.

Читайте також:

В'ялити можна не тільки помідори: як приготувати смачне асорті

Такого ви ще не куштували: оригінальний рецепт помідорів на зиму

Малосольні помідори по-вірменськи : рецепт смачної закуски з часником