Помидоры без кожицы: как приготовить вкусную заготовку на зиму
Це чудове рішення для тих, хто не любить жорстку томатну шкірку і завжди залишає її на краю тарілки.
Помідори, консервовані без шкірки, часто продаються в магазині. Але ви можете приготувати їх і вдома. І це зовсім неважко. Фокус розповість, як зробити оригінальну заготовку на зиму.
Кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 літр.
Консервовані без шкірки помідори
Інгредієнти:
- помідори — 600 г;
- сіль — 15 г;
- цукор — 8 г;
- 2 зубчики часнику;
- оцет 9% — 1,5 ст. л.;
- вода — 220 мл;
- чорний перець — 2–3 горошини;
- запашний перець — 2 горошини;
- гвоздика — 1 бутон;
- зелень (лист хрону, естрагон (тархун), листя селери, парасолька кропу, листя вишні, смородини) за смаком.
Простерилізуйте банки та кришки. Помідори помийте, видаліть плодоніжку гострим ножем. Підготуйте миску з холодною водою і поставте в каструлі кип'ятити воду. Щоб легко зняти шкірку з помідорів, вам треба буде опустити їх спочатку в окріп, а потім у холодну воду. Помідори складіть у друшляк і, щойно вода в каструлі закипить, опустіть у неї помідори в друшляку на 2 хвилини. Потім дістаньте й опустіть у холодну воду.
Помийте зелень і спеції, покладіть їх на дно банок. Чорний і запашний перець, гвоздика — це обов'язкові інгредієнти. Зелень вибирайте на свій смак.
Помідори дістаньте з води й очистіть від шкірки, вона тепер легко відійде від м'якоті.
Акуратно складіть очищені помідори в підготовлені стерилізовані скляні банки. Зверху налийте оцет. На літрову банку зазвичай беруть 1,5 ст. л. 9% оцту. Закип'ятіть воду із сіллю та цукром і залийте нею помідори в банці. На 1 літр знадобиться 15 г солі та 8 г цукру. Маринад вийде солонуватим і трохи солодким.
Закрийте банки кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплим рушником і залиште до повного охолодження. Коли банки повністю охолонуть, приберіть їх на зберігання в темне прохолодне місце.
Читайте також:
В'ялити можна не тільки помідори: як приготувати смачне асорті
Такого ви ще не куштували: оригінальний рецепт помідорів на зиму
Малосольні помідори по-вірменськи : рецепт смачної закуски з часником