Капустный салат с вкусной заправкой: рецепт популярнейшего коул слоу

коул слоу, салат з капусти, капустяний салат, капустяний салат
Фото: Getty Images | Капустяний салат коул слоу

Цей американський салат завоював популярність у всьому світі. І приготувати його неймовірно просто.

Салат коул слоу (Coleslaw) — вдалий рецепт зі США. Його подають навіть у фастфудах. І приготувати його неймовірно просто: весь секрет у тонко нарізаній капусті та смачній заправці. Рецептів коул слоу дуже багато, наприклад, до нього входить цибуля, але можна її і не класти. Або змінити рецепт заправки. Рецептом поділилися на сайті Good Food.

Коул слоу з червоною капустою

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 300 г;
  • капуста червонокачанна — 300 г;
  • морквина — 200 г;
  • кукурудза консервована — 1 банка;
  • зелень (петрушка або листя селери) — 1 невеликий пучок;
  • гірчиця діжонська — 2 ст. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • майонез, лимонний сік, сіль.

Спочатку зробіть заправку: змішайте діжонську гірчицю, лимонний сік. У процесі додавайте потроху цукор, добре перемішуючи. Додайте майонез, його можна змішати з йогуртом.

Капусту тонко наріжте, чим тонше наріжете, тим смачнішим вийде салат. Трохи посоліть і добре розімніть руками. Дрібно наріжте зелень. Морквину натріть на дрібній або великій тертці.

Додайте в салатник до капусти морквину, кукурудзу та зелень, перемішайте і додайте заправку. Салат готовий.

Якщо ви хочете отримати більш пряний смак, додайте трохи більше гірчиці та лимонного соку. А якщо вам подобається вершковий варіант заправки, візьміть більше йогурту.

Читайте також:

Пікантний і дуже смачний: рецепт виноградного салату

Салат "Цезар": як приготувати найпопулярніший салат у світі

Салат Нісуаз: традиційний рецепт простої та смачної страви