Мариновані гриби з болгарським перцем: рецепт ідеальної закуски до приходу гостей

закуска з грибами
Фото: katarina_movchan/Instagram

Щоб закуска мала багатший смак, після приготування її необхідно на деякий час поставити в холодильник.

Пікантні салати з грибами — одна з найяскравіших закусок на будь-якому столі. Кулінарна блогерка Катерина Мовчан поділилася з підписниками своїм способом приготування такої закуски. Спробуйте — і ваші гості залишаться в захваті.

Мариновані гриби з болгарським перцем

Інгредієнти:

  • печериці — 500 г;
  • червоний болгарський перець — 2 шт;
  • олія рослинна — 75 мл;
  • часник — 6 зубчиків;
  • кріп — 5-6 гілочок;
  • мед — 1 ч. л;
  • яблучний оцет — 3 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • чорний перець — 5-6 горошин.

Спосіб приготування:

Гриби добре помити та порізати на частини. Перець порізати тонкою соломкою. Також дрібно порізати кріп і часник.

У сковороді розігріти олію, кинути порізаний перець і смажити на середньому нагріванні до м'якості (хвилин 7-10). Додати до перцю гриби. Посолити. Влити оцет і мед, додати горошини чорного перцю. Перемішати і тушкувати все 2-3 хвилини.

Наприкінці додати часник і кріп, накрити сковорідку кришкою і залишити так до повного охолодження.

Щойно грибочки повністю охолонуть, перекласти їх у скляні банки (або іншу ємність) і поставити в холодильник на 8 годин.

Читайте також:

Найпростіша та найсмачніша закуска з баклажанів: рецепт смачної страви

Найсмачніша закуска на святковий стіл: рецепт кабачкового торта

За бабусиним рецептом: як приготувати лечо з огірками на зиму