Виходять м'які та ніжні: рецепт тіста для пиріжків на гарячому молоці

смажені пиріжки
Фото: svetik_rezepte/instagram

Пиріжки з такого тіста довго не черствіють і залишаються м'якими.

Способів приготування дріжджового тіста існує дуже багато, і своїм способом приготувати його так, щоб вироби з нього вийшли м'якими, повітряними та ніжними, поділилася кулінарна блогерка Світлана Бауер. Вона розповіла і показала, як приготувати дріжджове тісто на гарячому молоці. Пиріжки з нього залишаються дуже м'якими навіть через кілька днів.

Дріжджове тісто на гарячому молоці

Інгредієнти:

  • гаряче молоко — 200 мл;
  • тепле молоко — 200 мл;
  • дріжджі — 9 гр (сухі);
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ст. л;
  • рослинна олія — 3 ст. л;
  • борошно — приблизно 400-500 г.

Спосіб приготування:

У глибокому посуді змішати борошно, сіль і цукор. Борошна краще відразу взяти менше, а потім уже додати в процесі замішування.

Вилити туди ж гаряче молоко, перемішати і влити тепле молоко. Перемішати.

Потім додати дріжджі, вилити олію і замісити тісто. Відправити його в тепле місце на одну годину.

Для начинки можна взяти все, що завгодно. Якщо це квашена капуста, то обсмажити на сковорідці цибулю і додати до неї на сковорідку промиту кислу капусту, обсмажити до готовності.

Начинку остудити.

Тісто вимісити, розділити на частини, сформувати пиріжки з начинкою й обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки в олії.

Читайте також:

Мінімум продуктів: рецепт лінивих пиріжків за 5 хвилин

Швидкі пиріжки з куркою: покроковий рецепт

Старовинна страва з історією: як приготувати пиріжки книші з картоплею