Мінімум продуктів: рецепт лінивих пиріжків за 5 хвилин

пиріжки з лаваша
Фото: kristinazizian/instagram

Такі пиріжки не тільки готуються дуже швидко, а й виходять дуже смачними, соковитими та хрусткими.

Якщо у вас на кухні з'явився аркуш лаваша, а в холодильнику є сир і яйця, то ви можете приготувати дуже смачні пиріжки всього за 10 хвилин, забезпечивши себе і своїх близьких смачним перекусом на день. Своїм перевіреним рецептом цієї страви поділилася кулінарна блогерка Крістін Азізян.

Дуже швидкі пиріжки

Інгредієнти:

  • варені курячі яйця — 5–6 шт;
  • сир — 120–150 г;
  • зелена цибуля — 60 г;
  • сметана — 1–2 ст. л (можна взяти майонез або грецький йогурт);
  • сіль, чорний мелений перець, часник за бажанням;
  • лаваш, порізаний прямокутниками;
  • вершкове масло (і трохи рослинної олії) для смаження.

Спосіб приготування:

На крупній тертці натерти варені яйця та сир. Додати до них дрібно посічену зелену цибулю, сметану і приправи, все добре перемішати.

На кожен прямокутник лаваша викласти начинку, згорнути в трубочку, і обсмажити на вершковому маслі (додати олію, щоб не підгоріло). Обсмажити трубочки з двох боків по 1–2 хвилини на середньому вогні.

Пиріжки-трубочки виходять хрусткими зовні та соковитими всередині.

Читайте також:

Швидкі пиріжки з куркою: покроковий рецепт

Пишні та смачні: як приготувати пиріжки з повидлом

Старовинна страва з історією: як приготувати пиріжки книші з картоплею