Краще приготувати одразу велику порцію: рецепт баварських котлет від шеф-кухаря
Саме так котлети готують у ресторані Rosi в Цюріху і вони мають незмінний успіх.
Найкраще одразу приготувати велику порцію цих смажених м'ясних котлет. Бо вони також мають чудовий смак, якщо нарізати їх холодними наступного дня і подати на бутербродах. Рецептом поділилися на сайті NZZ.
Саме так їх готує шеф-кухар Маркус Штекле з ресторану з ресторану Rosi в Цюриху, а рецепт він дізнався від своєї матері Аннелізе.
Її секрет: "Білий хліб слід добре розім'яти з молоком. Смажимо на сковорідці із закритою кришкою, тільки так котлети будуть повітряними".
Баварські котлети
Інгредієнти приблизно на 15 штук:
- 250 г молока;
- 120 г черствих булочок (бл. 2 шт.), дрібно нарізаних кубиками;
- 1 велика цибулина, очищена і дрібно нарізана;
- 4 яйця;
- трохи вершкового масла для обсмажування;
- 500 г яловичого фаршу;
- 500 г змішаного фаршу (яловичина/свинина 50/50);
- 250 г телячого фаршу;
- 1 жменя петрушки, дрібно нарізаної;
- 1 столова ложка гострої гірчиці;
- сіль, перець, мускатний горіх, каєнський перець;
- борошно або панірувальні сухарі за потреби.
Змішайте яйця, молоко і булочки та добре розімніть булочки вручну. Обсмажте цибулю на вершковому маслі до прозорості. Викладіть фарш у миску. Додайте молоко з булкою, цибулю, петрушку. Усе перемішуємо. Щедро приправте гірчицею, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Якщо суміш надто м'яка, загустіть її невеликою кількістю борошна або панірувальних сухарів.
Сформуйте кульки масою близько 140 г, обсмажте їх на вершковому маслі з обох боків на пательні, не закриваючи пательню кришкою. Накрийте кришкою і доведіть до готовності.
Із цією стравою добре поєднується печена картопля: 700 г молодої картоплі розріжте навпіл, збризніть оливковою олією, змішайте з морською сіллю і 3 столовими ложками голок розмарину. Випікати до хрусткої скоринки за температури 200°C близько 20 хвилин.
Читайте також:
Котлети без м'яса: рецепт бюджетної та дуже смачної страви
Курячі котлети в томатному соусі: рецепт смачної добавки до будь-якого гарніру