"Розумний торт": рецепт десерту без начинки, який трансформується в духовці

Розумний торт, торт без начинки, торт у духовці
Фото: chudnova.food | Розумний торт

Такий торт дивовижним чином змінюється під час готування, а господині не треба готувати крем.

"Розумним тортом" цю випічку називають тому, що цей рецепт позбавляє господиню необхідності готувати начинку. Добре приготований десерт просто перетворюється, поки перебуває в духовці. І у вас вийде торт із молочним кремом. Це дуже красиво і смачно. Рецептом поділилися на сайті Click.

Розумний торт

Інгредієнти:

  • 10 яєць;
  • 250 г борошна;
  • 250 г вершкового масла (ідеально 80% жирності) або маргарину;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 1 літр молока жирністю не менше 3,5%;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Можна додати також, на ваш вибір: або цедру лимона, або пляшечку ванільної есенції, або будь-який інший ароматизатор. Також можна додати 50 грамів какао, щоб вийшов дуже смачний шоколадно-кремовий торт.

Спочатку відокремлюємо білки від жовтків. Білки залишаємо на деякий час у холодильнику, поки займаємося жовтками.

Жовтки змішуємо з половиною кількості цукру, ванільним цукром і ароматизаторами та добре збиваємо міксером кілька хвилин, поки вони не стануть кремовими і не посвітлішають.

Потім додаємо м'яке вершкове масло (або розтоплене й охолоджене) і ще раз перемішуємо до однорідності.

Потім по черзі додаємо половину борошна і молоко. Додавайте одну або дві столові ложки борошна і трохи молока по одній, поки не змішається. У нас вийде трохи рідша суміш.

Тепер займаємося яєчними білками. Добре збийте їх міксером з дрібкою солі до утворення піни, потім додайте решту цукру і ще раз перемішайте до отримання щільної піни. Потім додайте борошно, що залишилося, і продовжуйте перемішувати, поки суміш не стане однорідною.

З'єднуємо обидві суміші, перемішуємо їх повільно лопаткою, щоб не розбити бульбашки повітря в тісті. У нас має вийти тісто консистенції вершків. Вилийте його у форму з високими бортами і ставимо в духовку за температури 180 градусів. Випікайте близько 50 хвилин і дайте охолонути. Торт буде ідеальним, після того, як постоїть у холодильнику кілька годин. Під час подачі посипте його цукровою пудрою.

Читайте також:

Такий ніжний, що тане в роті: рецепт торта з кремом із рикоти (відео)

Торт "Сумські каштани": рецепт найкращого осіннього десерту

Багато ванільного крему: рецепт ніжного торта з нектаринами