Рецепт найніжніших домашніх кренделів: випічка від якої неможливо відірватися
Домашні крендельки з великою сіллю, кунжутом, маком, лляним насінням або кмином — це страва, з якою ви не помилитеся.
Пишні крендельки зі смачними посипками можна приготувати в будь-який час, але особливо часто їх готують на Різдво. Це проста і дешева страва. Рецептом поділилися на сайті Adevarul.
Домашні крендельки з посипками
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 280 г теплої води;
- 20 г свіжих або 7 г сухих дріжджів;
- 1 щіпка солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 40 мл олії;
- 1 літр води;
- 2 столові ложки харчової соди.
Декор:
- кунжут, лляне насіння, мак, крупна сіль, кмин тощо.
Просійте борошно у велику миску та додайте сіль і цукор. Змішуємо дріжджі з цукром і невеликою кількістю теплої води та даємо активуватися 10-15 хвилин. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, додайте їх прямо в миску поверх борошна.
Коли дріжджі активувалися, викладаємо їх у миску і повільно додаємо теплу воду, змішану з олією. Вимішуйте отримане тісто 10-15 хвилин. Дайте йому піднятися протягом 50-60 хвилин, поки воно не збільшиться вдвічі.
Потім робимо з тіста довгий шнур і розрізаємо його на 12-13 приблизно рівних частин. З кожного шматочка робимо нитку, якій надаємо форму бублика-кренделя. Продовжуємо так, поки не закінчаться всі шматочки тіста, потім даємо їм піднятися ще чверть години.
Тим часом поставте на вогонь каструлю з літром води і, коли вона закипить, додайте соду. Кренделі по одному опускаємо у воду, обварюємо кілька секунд з обох боків, виймаємо шумівкою і викладаємо на деко.
Посипаємо їх одразу морською сіллю, кунжутом, маком, насінням льону, кмином, кому як подобається. Випікаємо їх 20-25 хвилин за температури 220°С.
Читайте також:
М'яке тісто для піци всього з трьох інгредієнтів: готується всього за п'ять хвилин