"Запечений" вінегрет: як приготувати улюблений салат по-новому

вінегрет, рецепт вінегрету
Фото: kristinazizian/instagram

Запечені овочі роблять салат смачнішим і кориснішим, а також зберігають більше вітамінів і мінералів, ніж під час варіння.

Вінегрет — смачний і корисний салат, який особливо популярний у часи постів. Традиційно овочі для нього варять у воді, але кулінарна блогерка Крістін Азізян поділилася рецептом приготування вінегрету без варіння моркви, картоплі та буряка. Такий вінегрет виходить ще смачнішим і кориснішим, адже інгредієнти для нього запікаються в духовці.

"Запечений" вінегрет

Інгредієнти:

  • буряк — 2-3 шт;
  • морква — 2-3 шт;
  • картопля — 2-3 шт;
  • маринований огірок — 3-4 шт;
  • капуста квашена (маринована);
  • зелений консервований горошок;
  • цибуля — 0,5 головки (за бажанням);
  • зелень (кріп, петрушка) — за бажанням;
  • сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

Моркву, буряк і картоплю помити, почистити, нарізати кубиками та викласти на застелене пергаментом деко. Полити овочі оливковою або рослинною олією і запікати 30 хвилин за температури 190 градусів. Важливо стежити за готовністю, щоб овочі не перепеклися і зберегли свою форму. Готовність можна перевіряти виделкою або зубочисткою.

Готові овочі остудити та висипати в глибоку миску. Туди ж додати порізані кубиками огірки, цибулю, сіль і спеції. Усе перемішати і можна подавати до столу.

Читайте також:

Салат із курячої печінки: рецепт дуже смачної страви

Надзвичайно смачний теплий овочевий салат: швидко готується та ідеально підходить для вечері (відео)

Смачно і красиво: рецепт салату із запеченими овочами