Хрусткі зовні та ніжні всередині: як приготувати курячі крильця (відео)
Якщо любите закуску у вигляді курячих крилець, то вам точно варто спробувати цей рецепт.
Пряні, рум'яні, такі смачні, що неможливо зупинитися. Смажені, або запечені курячі крильця — швидкий і бюджетний рецепт та одна з найпопулярніших закусок у світі. М'ясо у крилець м'яке та ніжне, а після довгого маринування просто тане в роті. Існує безліч видів маринаду, в цьому є гірчиця і паприка. Гарнір особливо не потрібен, але рекомендують доповнити крильця салатом зі шпинату. Якщо у вас немає шпинату, візьміть будь-який салат на ваш смак. Рецептом поділилася кулінарний блогер Cosanzenele Gatesc.
Курячі крильця в пряному маринаді
Інгредієнти:
- 700 г курячих крилець;
- чайна ложка паприки;
- чайна ложка гострих спецій для крилець;
- чайна ложка солодкої гірчиці;
- чайна ложка спецій для шашлику;
- ложка оливкової олії;
- свіжа петрушка;
- сіль і перець.
Для салату:
- свіжий шпинат;
- тертий пармезан;
- ложка оливкової олії;
- чайна ложка соку лайма (або лимонного соку);
- сіль і перець.
Приправте крильця за смаком. Ми використовували сіль і перець, паприку, чайну ложку гірчиці та суміш приправ для гострих крил. Виберіть приправу на свій смак, або змішайте свою, використовуючи сушений часник, куркуму, коріандр, пажитник, імбир, кмин, гостру паприку, трохи кориці, гвоздики і мускатного горіха.
Але виходимо з того, що у вас готова суміш, додайте в неї гострий червоний мелений перець ложку олії та добре перемішайте. Покрийте нею курячі крильця, накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику мінімум на годину.
Після розкладіть крильця на деку, застеленому папером для випічки, і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте близько 40 хвилин (час запікання залежить від розміру крилець).
Якщо ви готуєте крильця на грилі, ви також можете додати чайну ложку суміші спецій для барбекю.
І приготуйте салат з листя шпинату, тертого пармезану і заправки з оливковою олією, соком лайма, сіллю і перцем. Наші крильця готові, залишилося тільки рясно посипати їх петрушкою і подати з салатом.
Читайте також:
Підійде і для гриля, і для духовки: рецепт смачного маринаду для курячих крилець
Як запекти курку, щоб вийшло смачно: секрети приготування