Подойдет и для гриля и для духовки: рецепт вкуснейшего маринада для куриных крылышек

Маринад для курячих крилець, курячі крильця маринад, курка маринад, рецепт для гриля
Фото: timolina/Freepik | Маринад для курячих крилець

Цей маринад просто приголомшливий і точно сподобається всім.

Багато хто любить курячі крильця і часто купує їх уже в готовому маринаді. Але спробуйте приготувати його самі і результат вас здивує. Рецептом поділилися на сайті Einfach Kochen.

Маринад для курячих крилець

Інгредієнти:

  • курячі крильця — 1 кг.

Для маринаду:

  • порошок паприки — 1 ч. л.;
  • каєнський перець — щіпка;
  • сушений орегано — 1 ч. л.;
  • свіжомелений чорний перець;
  • сіль;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • червоний винний оцет — 1 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • соняшникова олія — 3 ст. л.

Промийте курячі крильця холодною водою і обсушіть кухонним папером. Для маринаду змішайте порошок паприки з каєнським перцем, орегано, перцем і сіллю в соєвому соусі.

Додайте червоний винний оцет, мед і томатну пасту. Нарешті додайте олію. Маринуйте курячі крильця приблизно 30 хвилин, а потім запікайте їх у духовці за температури 180 градусів до хрусткої скоринки приблизно 25 хвилин. Тим часом час від часу перевертайте. Альтернативно, ви можете приготувати курячі крильця на грилі. Приємного апетиту!

Пам'ятайте, мед у рецепті ідеально доповнює спеції, але за сильного вогню, наприклад на грилі, м'ясо швидко темніє.

Читайте також:

Курка по-римськи із солодким перцем: рецепт смачної та соковитої другої страви

Курка з лимоном по-грецьки: рецепт смачної страви

Соковита курка: як запекти її так, щоб вийшло смачно