М'ясо тане в роті: рецепт свинини, тушкованої з яблуками

свинина з яблуками

Свинина, тушкована в підливі з яблуками, ідеально підходить до будь-якого гарніру. Особливо смачна вона з картопляним пюре.

М'ясо з яблуками, яке буквально тане в роті, — гарний варіант як святкової страви, так і доповнення до будь-якого гарніру, особливо до картопляного пюре, на обід чи вечерю. Як його приготувати, розповіли в блозі "Проста кулінарія".

М'ясо з яблуками в підливі

Інгредієнти:

  • на 3 свинячі вирізки (~1,3 кг):
  • яблука — 2-3 шт;
  • сіль — 1 ч. л;
  • перець — до смаку;
  • спеції до м'яса — 2 ч. л;
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л;
  • вода — 400 мл;
  • олія рослинна — 50 мл;
  • масло вершкове — 50 г;
  • цибуля — 2 шт;
  • соєвий соус — 40 мл;
  • винний оцет — 25 мл;
  • мед — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

М'ясо нарізати на великі шматки (5-8 см), замаринувати в спеціях із олією (з'єднати всі сухі спеції з олією) і залишити на 30 хвилин або кілька годин у холодильнику.

На розігрітій сковороді обсмажити м'ясо з усіх боків на середньому вогні.

Вийняти м'ясо і на цій же сковороді тушкувати цибулю дрібно нарізану. Коли ледь стушиться — додати воду, винний оцет і мед. Поставити на великий вогонь випаруватися на 5-7 хвилин.

Повернути м'ясо. Додати половину нарізаних яблук та олію. Накрити кришкою і готувати ще на мінімальному вогні до м'якості м'яса. Або поставити в духовку на 200° на годину. Яблука повністю стануть пюре і смачно поєднаються з соусом.

За кілька хвилин до готовності додати решту яблук. Посолити та поперчити за смаком.

Читайте також:

Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви

Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю

Свинина, томлена в пиві: страва, яка тане в роті