Голубці: рецепт смачної страви на святковий стіл

голубці, рецепт голубців
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Голубці можна готувати як на плиті, так і в духовці.

Related video

Голубці — страва, яка абсолютно виправдовує час, витрачений на її приготування. На святковому столі вони надовго не затримуються. Ситні та смачні, голубці користуються незмінною популярністю. Рецептів їхнього приготування існує чимало, і сьогодні ми хочемо поділитися рекомендаціями кулінарної блогерки Юлії Симончук, як зробити голубці максимально апетитними.

Голубці

Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;
  • фарш – 600-700 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • морква – 1 шт;
  • капуста – 1-2 головки;
  • олія – для смаження;
  • томатна паста – 2 ст. л;
  • сметана – 200 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно підготувати капустяне листя. На голівці капусти вирізати частину качана, як показано на відео, опустити капусту в каструлю з гарячою водою і злегка відварити, знімаючи поступово листя. Головне — не перетримувати, щоб листя не розлізалося. Листя остудити, вирізати товсту прожилку.

Для начинки рис відварити до напівготовності. Зробити зажарку з цибулі та моркви, змішати її з фаршем і рисом, додати сіль, перець, спеції за смаком.

Викласти начинку на капустяне листя, сформувати голубці.

На дно каструлі викласти кілька листочків капусти, а зверху щільно укласти голубці.

Тепер робимо заливку. Сметану і томатну пасту перемішати, розбавити водою і залити голубці.

Тушкувати голубці можна як на плиті, так і в духовці за температури 180 градусів протягом 1-1,5 години.

Читайте також:

Ліниві пельмені: як приготувати смачні штрулі з фаршем

Готується швидко, а виходить смачно: рецепт піци з фаршем "по-домашньому"

Що приготувати, якщо у вас багато кабачків: рецепт смачної запіканки з фаршем і помідорами