Не потребують вистоювання: рецепт швидких пиріжків із тіста на окропі

пиріжки, швидкі пиріжки
Фото: svetik_rezepte/instagram

Начинку для пиріжків можна взяти будь-яку на свій смак.

Related video

Смажені пиріжки з тіста на окропі готуються дуже швидко і не потребують вистоювання. У результаті вони виходять пишні та м'які. Як їх приготувати, розповіла кулінарна блогерка Світлана Бауер.

Пиріжки з тіста на окропі

Інгредієнти:

  • тепла вода – 200 мл;
  • окріп – 200 мл;
  • сухі дріжджі – 7 г;
  • цукор – 1 ст. л;
  • саль – 1 ч. л;
  • рослинна олія – 3 ст. л;
  • борошно – приблизно 650 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • квашена капуста – 300 г;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку зробимо начинку. Для цього цибулю порізати дрібними кубиками, обсмажити на олії. Із квашеної капусти відтиснути рідину, перекласти в сковорідку до цибулі, перемішати та смажити кілька хвилин. Влити трохи води, додати сіль, перець за смаком і тушкувати 25 хвилин.

Для тіста зробити опару: у 200 мл теплої води додати цукор, сухі дріжджі та залишити на 15 хвилин.

У чаші змішати половину борошна і сіль, влити опару, перемішати, влити окріп і додати решту борошна. Замісити тісто. Воно злегка липне до рук.

Сформувати пиріжки, як показано на відео, обсмажити на олії з обох боків до золотистості.

Готові пиріжки викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Читайте також:

Пиріжки з яблуками: рецепт справжньої осінньої випічки

Виходять м'які та ніжні: рецепт тіста для пиріжків на гарячому молоці

Швидкі пиріжки з куркою: покроковий рецепт